Peugeot predstavlja najmočnejše serijsko vozilo doslej

Janez Kovačič Janez Kovačič
07.10.2020 05:00

Francoski Peugeot, sestavni del skupine PSA (še Citroën, DS in Opel), predstavlja peugeota 508 sport engineered, ki je najmočnejše serijsko vozilo te tovarne doslej.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Peugeot

Avto poganja sklop bencinskega motorja in dveh elektromotorjev, ki skupaj ponujata 360 KM in ustvarjata 520 Nm navora, omogočata pa tudi pogon na vsa štiri kolesa. Ob tem tovarna navaja, da avto po protokolu WLTP, ki začne dokončno veljati v začetku prihodnjega leta, v zrak izpusti le 46 g/km CO2.

Impresivni so tudi nekateri drugi podatki: do 100 km/h zmore v 5,2 sekunde, od 80 do 120 km/h potrebuje tri sekunde, končna hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h.

Navzven je opaznih nekaj sprememb, predvsem pa ima avto znižano podvozje (za 24 milimetrov spredaj in za 12 milimetrov zadaj), prednji zavorni koluti imajo v premeru 380 milimetrov, platišča so 20-palčna.

Voznik lahko izbira med petimi načini vožnje oziroma pogona, zraven je tudi zgolj električni, pri čemer tovarna napoveduje doseg 42 kilometrov.

Avtomobil bo naprodaj čez približno dva tedna, cena za slovenski trg pa še ni znana. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta