Po eksploziji letalskega motorja potnico skoraj posesalo iz letala

STA, GR.G.
17.04.2018 21:01

V Philadelphii po dramatični eksploziji motorja zasilno pristalo letalo družbe Southwest, ki je imela težave z enim od svojih potniških letal že v soboto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Letalo boeing 737 ameriške letalske družbe Southwest, ki je bilo na poti iz New Yorka v Dallas, je danes zasilno pristalo v Philadelphii, potem ko je kmalu po vzletu razneslo levi motor. Deli motorja so razbili eno od letalskih oken, da je eno od potnic skoraj posesalo iz letala. Sopotniki so jo uspeli potegniti nazaj v kabino.
Sedem potnikov naj bi bilo po poročanju ABC News poškodovanih, vendar jih niso prepeljali v bolnišnico. Pri letalski družbi Southwest so sporočili, da je bilo na letalu 143 potnikov in 5 članov posadke. 
{twitter}https://twitter.com/joeasaprap/status/986277894279311360{/twitter}
Do eksplozije je prišlo na višini približno 10.000 metrov, nato pa je začelo letalo hitro izgubljati višino, dokler ga pilot ni stabiliziral na višini okoli 3000 metrov. Zračni pritisk je potnico potegnil proti oknu, rešili pa so jo sopotniki, ki so jo izvlekli na varno, dokler se pritisk v kabini in zunaj ni izravnal.

Preiskava nesreče letala, na katerem je bilo 143 potnikov in pet članov posadke, že poteka.
Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta