Prednosti oglaševanja na Googlu za vašo blagovno znamko

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
01.04.2024 00:00

Digitalno oglaševanje na Googlu omogoča povečanje obiska, prodaje in prepoznavnosti blagovne znamke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

S pravilno strategijo in učinkovitim partnerjem lahko dosežete odlične rezultate, ki vam bodo pomagali biti korak pred konkurenco.

Arhiv Naročnika

Zakaj izbrati oglaševanje na Googlu?

Vsako sekundo se na Googlu izvede več kot 40.000 iskanj, kar pomeni 3,5 milijarde iskanj na dan. Google je vodilna spletna stran na svetu in prevladuje na področju iskalnikov z 92% tržnim deležem. Za ohranjanje konkurenčnosti je oglaševanje na Googlu nujno, saj se skoraj polovica iskanj izdelkov začne prav na tem spletnem iskalniku.

Učinkovitost oglaševanje na Googlu

Oglaševanje na Googlu je cenovno ugodna rešitev z zagotovljenimi rezultati za vsakega ponudnika, ki si želi izboljšati prisotnost na spletu, povečati število konverzij in optimizirati stroške oglaševanja. Ključ do uspeha pa ni le enostavnost uporabe, ampak tudi izkušnje in znanje oglaševalca, ki lahko naredijo razliko med dobrimi in odličnimi kampanjami. Ekipa strokovnjakov iz podjetja Web Center vam lahko pomaga pri doseganju vaših ciljev.

Povečanje prepoznavnosti in obiskov spletnega mesta

Oglaševanje na Googlu vam omogoča povečanje prepoznavnosti vaše spletne strani in privabljanje več obiskovalcev. S pravilno uporabo oglaševalskih kampanj lahko dosežete večjo vidljivost na spletu ter povečate prodajo vaših izdelkov ali storitev. Google Ads deluje z različnimi oglaševalskimi proračuni, kar vam omogoča prilagajanje stroškov oglaševanja glede na vaše poslovne potrebe. S prilagoditvijo proračuna lahko dosežete optimalne rezultate in maksimirate donosnost naložbe v oglaševanje.

Ciljno usmerjeno oglaševanje

Z oglaševanjem na Googlu lahko natančno ciljate svojo ciljno skupino glede na njihove interese, demografske podatke in pretekla iskanja. To vam omogoča, da svoje oglase prikažete samo tistim ljudem, ki jih dejansko zanima vaša ponudba. Google Ads vam omogoča dodajanje gumba za neposredni klic v vaše oglase, kar olajša uporabnikom, da vas kontaktirajo preko telefona. To je še posebej koristno, če vaša storitev vključuje prodajo ali svetovanje preko telefona. Če imate fizično trgovino, lahko z Google oglaševanjem privabite več obiskovalcev tudi v fizično trgovino. S poslovnimi oglasi lahko ciljate ljudi v vaši bližini ali jim ponudite navodila za pot do vaše trgovine preko zemljevidov.

Prava oblika Google oglasov za vaše podjetje

Pri tej vrsti oglaševanja se pojavljajo besedilni oglasi, ki se prikažejo na vrhu ali na dnu strani rezultatov iskanja. S skrbno izbranimi ključnimi besedami ciljate na želene stranke, plačate pa samo takrat, ko uporabnik klikne na oglas. Oglaševanje v iskalnem omrežju je učinkovit način za povečanje prepoznavnosti vašega podjetja in povečanje obiska na vaši spletni strani.

Povečajte doseg s prikaznim omrežjem

Google Ads omogoča tudi oglaševanje v prikaznem omrežju, ki vam omogoča, da dosežete širšo občinstvo na spletnih mestih, aplikacijah in YouTube-u. Prikazni oglasi se pojavljajo na različnih spletnih mestih in lahko vključujejo besedilo, slike, video posnetke ali animacije.

Shutterstock

Primeri iz prakse

1. Carbonautica  

Arhiv Naročnika

V hitro razvijajočem se digitalnem svetu je ključnega pomena, da podjetja sledijo trendom in izkoristijo možnosti, ki jih ponuja internetni prostor. Eno izmed teh priložnosti je optimizacija spletnih strani za ključne besede, ki omogoča podjetjem, da dosežejo večjo prepoznavnost in privabijo ciljno občinstvo. Nedavno je podjetje Web Center izvedlo optimizacijo za ključno besedo "gangway yacht", s čimer je povečalo vidnost spletne strani v povezavi s tovrstnimi izrazi. Ta storitev je bila izvedena v sodelovanju s podjetjem Carbonautica, specializiranim za področje navtike.

2. Mali Vragci

V spletni trgovini Mali Vragci, ki je specializirana za otroško opremo, lahko najdete široko paleto izdelkov, ki so zdaj bolj dostopni prek iskalnikov. Optimizacija spletnih strani za ključno besedo stajice je omogočila, da se spletna trgovina pojavlja višje v rezultatih iskanja na spletnih brskalnikih, kar povečuje možnosti, da jo potencialne stranke opazijo. Stajice predstavljajo izjemno koristen pripomoček, zlasti v obdobju, ko otrok začne postajati bolj ozaveščen o svojem okolju in sebi. Omogočajo nam, da mu zagotovimo varno in udobno okolje ter prostor, kjer nam ni potrebno nenehno nadzorovati otroka. Hkrati pa nam omogočajo tudi shranjevanje vseh njegovih igrač.

3. Evino

Calvados, priljubljeno francosko žganje, je vedno bolj iskan izdelek med ljubitelji prestižnih alkoholnih pijač. Za podjetje eVino, ki ponuja izbor najboljših calvadosov, je bila optimizacija spletnih strani za to ključno besedo zelo pomembna. Sodelovanje s podjetjem Web Center je prineslo izjemne rezultate in povečalo vidnost eVina na spletu.

4. Workforce

V digitalni dobi, kjer se podjetja nenehno borijo za pozornost in prepoznavnost na spletu, je ključnega pomena, da izkoristijo možnosti optimizacije spletnih strani. Podjetje Web Center je prav tako izvedlo uspešno optimizacijo spletnih strani za ključno besedo agencija za zaposljavanje, kar je prineslo izjemne rezultate za podjetje Workforce, ki nudi to storitev. Workforce je prepoznavna agencija za zaposlovanje, ki se ukvarja z zagotavljanjem visoko kakovostnih kadrovskih rešitev za podjetja in iskalce zaposlitve. Z željo po povečanju svoje prisotnosti na spletu in privabljanju večjega števila strank in kandidatov za zaposlitev, se je Workforce.rs odločil za optimizacijo svojih spletnih strani.

5. Workforce

Podjetje Web Center je izvedlo tudi uspešno optimizacijo spletnih strani za ključno besedo agencija za zapošljavanje, kar je prineslo dobre rezultate za podjetje Workforce.hr, ki nudi to storitev. Agencije za zaposlovanje igrajo ključno vlogo pri olajšanju procesa iskanja zaposlitve tako za delodajalce kot iskalce zaposlitve. S svojimi storitvami zagotavljajo učinkovito povezovanje med podjetji, ki iščejo kadre, in posamezniki, ki iščejo zaposlitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.