Preživite podaljšan vikend na Lošinju z najboljšimi slovenskimi chefi na gurmanski izkušnji Okusi Slovenijo

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
29.03.2024 12:43

Gurmansko doživetje Okusi Slovenijo bo tudi letos na Lošinju, in sicer od 1. do 4. maja v čarobnem zalivu Čikat, natančneje v Boutique Hotelu Alhambra in Hotelu Bellevue.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Dogodek bo združil tri priznane slovenske chefe in kulinarične zvezde hotelskih restavracij v zalivu Čikat ter obiskovalcem omogočil edinstveno wine&dine izkušnjo.

Okusi Slovenijo je edinstven dogodek, ki združuje vrhunska imena iz sveta gastronomije z namenom približati pristno slovensko kulinariko zainteresiranim obiskovalcem. Štiridnevni program, poln pestre kulinarične ponudbe in vrhunskih vin, se prične v sredo, 1. maja, z zabavo dobrodošlice in posebno večerjo s štirimi hodi v restavraciji Bava, ki jo bo pripravila znana slovenska restavracija Galerija Okusov. Očarljiva restavracija bo iz najkakovostnejših lokalnih surovin ustvarila jedi, navdihnjene s tradicijo in okoljem, vinska karta pa sestavljena iz odličnih vin družinske kleti Edija Simčiča.

2. maja bo znani chef Tomaž Kavčič iz Gostilne Pri Lojzetu obiskovalce navdušil z večerjo s petimi hodi v restavraciji Matsunoki hotela Bellevue. Tomaž Kavčič je prvi in ​​dolgoletni predsednik slovenske sekcije Jeunes Restaurateurs d'Europe in dobitnik evropske nagrade JRE za inovativnost leta 2017/2018. JRE je vodilno strokovno združenje mladih in nadarjenih kuharjev z namenom ohranjanja umetniške ravni kulinarične tradicije ter promocije in izmenjave znanja o njej. Prav v svojih jedeh Kavčič poudarja bogato tradicijo Vipavske doline, večerjo v restavraciji Matsunoki pa bodo dopolnila vina Marjan Simčič Domaine z dolgoletno tradicijo.

Taste Slovenia 4
Arhiv Naročnika

V petek, 3. maja, bodo obiskovalci lahko uživali v večerji s petimi hodi v restavraciji Alfred Keller z Michelinovo zvezdico v butičnem hotelu Alhambra. Lokalna kulinarična tradicija in krepka družinska hrana Gostilne Rajh iz Murske Sobote se bosta zlila z veščinami Michaela Gollenza, chefa restavracije Alfred Keller, v edinstveno gastronomsko doživetje. Priznana slovenska družinska klet Movia bo vsako jed dopolnila s skrbno izbrano vinsko karto.

Boutique Hotel Alhambra
Arhiv Naročnika

Zadnji dan, 4. maja, bodo v restavraciji Bava ustvarjali chefi Gostilne Rajh in Galerije Okusov skupaj s tremi slovenskimi kletmi, ki bodo zaokrožile to kulinarično avanturo. Letošnji maj obiščite Hotel Bellevue in Boutique Hotel Alhambra, okusite čare Slovenije in uživajte v čudoviti pokrajini zaliva Čikat.

Arhiv Naročnika

Hotel Bellevue se nahaja v čarobnem zalivu Čikat na Lošinju. Znan je po japonski restavraciji Matsunoki, ki se ponaša s kombinacijo tradicionalne japonske kuhinje in svežih sredozemskih sestavin iz lokalne ekološke pridelave. Ekskluzivni Boutique Hotel Alhambra je bil na Dnevih hrvaškega turizma razglašen za najboljši luksuzni hotel, v sklopu hotela pa je tudi restavracija Alfred Keller, ki je za svojo prepoznavno kuhinjo prejela Michelinovo zvezdico.

Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.