Samo Rugelj: Triglavske poti

Samo Rugelj
30.06.2018 03:42

Samo Rugelj (rojen 1966.), publicist, urednik in založnik, (so)avtor mnogih knjig, med drugim tudi Delaj, teci, živi in Ultrablues, je ljubiteljski pohodnik in hribolazec že od malega. Včasih se je po hribih in dolinah preganjal z očetom, mamo in sestro, sedaj se večinoma z ženo in svojimi otroki, včasih pa kam skoči tudi sam ali s prijatelji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Neke zoprne deževne sobote sem se zjutraj ves zaspan in utrujen odpravil na eno tistih neprijetnih službenih poti, zaradi svoje ležerne počasnosti pa skoraj zamudil let. Tako sem se le s težavo in veliko pregovarjanja prebil na letalo ter se namestil ob okno, saj je bila zasedenih le polovica sedežev. Mislil sem si, da je pri zemeljski stevardesi, ki me je na koncu le spustila na letalo, najbrž pretehtalo ravno to, da se ji ni zdelo smiselno, da bi na tleh pustila nekoga, ki je okence za odhod zgrešil le za nekaj minut, ob tem pa je imela na pol prazen let.
Čakal sem na vzlet, zaprl oči ter v polsnu začutil, kako je pilot krepko stopil na plin in pospešil hitrost do mere, da smo se odlepili od tal. Nekajkrat sem pogoltnil slino, da sem izenačil pritisk v ušesih, potem pa me je zmanjkalo.
Zbudil me je zračni pritisk, ki me je prisilil, da sem sunkovito požrl slino in zajel sapo. Nisem vedel, koliko časa sem spal. Pogledal sem na uro, vendar mi ni bilo nič jasno. Potem sem pogledal skozi okno.

Samo Rugelj
Založba: UMco Zbirka: S terena Leto izida: 2018 Vezava: mehka Strani: 285 Cena: 19,90 evra
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta