Slovenska naravna zdravilišča: Ponekod prenovljene sobe, drugod so za strežbo uvedli digitalne vozičke

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
17.06.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V sklopu Thermane Laško deluje center VR-doživetij, ki so ga letos še nekoliko povečali.
Thermana Laško

Slovenska zdravilišča se že polnijo in z optimizmom zrejo v poletno sezono. Obeti so razveseljivi: zanimanje domačih gostov, ki iščejo zanimiva, mirnejša in varna okolja, neokrnjeno naravo ter visok nivo čistoče in higiene, je precejšnje, prav tako so se ob sprostitvi ukrepov za zajezitev covida-19 v naše termalne oaze vrnili tuji gostje.

V Termah Krka se je lani največ investicijskih aktivnosti odvijalo v Strunjanu. Prenavljali so Vile, v katerih je 40 dvoposteljnih sob. Preureditev in rekonstrukcija mediteranskega hotela Laguna sta se nadaljevali tudi v prvi polovici tega leta. Lotili so se prenove šestih komfort hotelskih sob, restavracije in hotelske recepcije, nekdanja seminarska dvorana je postala luksuzni apartma oziroma vila z lastnim bazenom, novost pa je stavba z desetimi apartmaji višjega kakovostnega razreda.

Nova podoba teniških igrišč

V Termah Čatež so v sodelovanju s Teniško zvezo Slovenije v aprilu prenovili šest tamkajšnjih teniških igrišč. Letos bodo svoje goste ponovno razvajali v kinu pod zvezdami. Tretjega junija pa se je pričela tudi neomejena zabava v največjem vodnem parku v srednji Evropi. Odprli so čisto vse atrakcije z izjemo vodnih drč, ki bodo obiskovalcem ponovno na voljo konec meseca.

In kaj je novega v Thermani Laško? V tamkajšnjem centru VR-doživetij in sobi navidezne resničnosti, ki sta za hotelske in zunanje goste v hotelu Thermana Park, je, kot navajajo, kar nekaj novosti. V sobi lahko preizkusite avtorsko delo ekipe Zgodbarjev, ki so s podporo Thermane Laško zasnovali posebno doživetje virtualne resničnosti. Spoznate lahko barvit srednji vek, čas mogočnih grofov Celjskih in zgodbo tragične ljubezni Friderika in Veronike. Povečali so igralno površino in dodali nova doživetja oziroma igre. Sedaj lahko obiskovalci uživajo v več priljubljenih športih.

Termalni vodni park Terme 3000 z več kot 3000 kvadratnimi metri plavalnih površin velja za enega največjih termalnih parkov v Sloveniji. Letos so dodali kulinarični paket Gourmet over Mura.
Terme 3000

Od sprostitvenega do spa parka

Tudi pri Sava Hotels & Resorts se zavedajo, da je treba ponudbo prenavljati in jo bogatiti, zato so, kot pravijo, zadnja leta obiskovalce razvajali s številnimi novostmi. Med najbolj sveže novosti med drugim uvrstijo kulinarični paket Gourmet over Mura v Termah 3000 v Moravskih Toplicah in Zdravilišču Radenci, Riklijev sprostitveni park pred Rikli Balance Hotelom na Bledu, Spa Park v prenovljenem Hotelu Park na Bledu, Wellness Benedicta v prenovljenem Hotelu Histrion v St. Bernardin resortu v Portorožu ter 17 simpatičnih digitalnih strežnih vozičkov v Kavarni Park, Hotelu Park in Rikli Balance Hotelu na Bledu ter v Grand Hotelu Bernardin v St. Bernardin resortu v Portorožu. V Termah 3000 veliko stavijo na svoje posebnosti, med najboljšimi je, kot poudarjajo, edinstvena črna termalna voda s specifičnimi zdravilnimi učinki. Prav tako se pohvalijo, da imajo prvi hotel na svetu s termomineralno vodo kar v hotelskih sobah. Edinstveno aktivno sprostitev pa omogoča tudi igrišče za golf z 18 luknjami in najdaljšim igralnim poljem v Sloveniji.

V Termah Olimia, kjer se lahko pohvalijo, da je njihov Wellness Orhidelia že deset let imetnik naslova najboljšega wellnessa v Sloveniji, sledijo svoji ustaljeni ponudbi in ritmu. Pričakovanja uspešne sezone, potem ko so se sprostili vsi ukrepi, so samo še narasla, obiskovalcev pa je bilo že med prvomajskimi prazniki, kot pravijo, nad pričakovanji veliko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta