Šok na Korčuli: Bivši vaterpolist poskušal utopiti otroka. "Ti boš končal v bolnišnici, jaz pa na policiji"

Va
29.08.2024 11:59

Otroci so praznovali prijateljev rojstni dan in skakali v morje. Potem pa se je pojavil razburjeni lastnik hiše nad pomolom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna.
Profimedia

Moški je začel kričati, da uporabljajo "njegov  most", nakar je za otroki skočil v morje in enega od njih z vso silo potisnil z nogami pod vodo. Ko je fantku le uspelo priplavati na površje, mu je zagrozil z resnimi poškodbami in bolnišnico. 

Hrvaški mediji poročajo, da se je 71-letnik v Soline na Korčuli vrnil, potem ko je živel v Avstraliji. Svojo hišo na otoku oddaja turistom, otrokom pa se je znal pogosto pohvaliti, da je pripadnik zlate generacije vaterpolistov, ki so se leta 1973 uvrstili v prvo zvezno jugoslovansko vaterpolsko ligo. Za na črno zgrajen pomol trdi, da je njegov, in je otroke že večkrat podil od tam.   

Mati slavljenca je incident v morju opazila od daleč, pritekla, slišala grožnje domačina in poklicala policijo. Možje v modrem so dogodek zabeležili kot posebno predrzno kršenje javnega reda in miru. V incidentu so prepoznali tudi kaznivo dejanje grožnje, vendar pa mati otroka, ki je na pomolu praznoval rojstni dan, za zdaj moškega ni prijavila, poroča Dnevnik.hr. 

Policisti PP Korčula bodo spisali poročilo tožilstvu za mladoletnike, 71-letnega moškega pa prijavili zaradi kršenja javnega reda in miru. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta