Spopad velike in male Josipe Lisac

Ajda Perme
09.11.2017 17:25
Anina in Marijan stopila v čevlje in kostum glasbene dive in zapela Danas sam luda.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anina in Marijan nista bila nora samo v nedeljo, temveč cel teden.
POP TV
Josipe Lisac
Anina
Marijan
Miha Krušič

Oboževalka proti oboževalcu

Anina Trobec
“Ne vem, ali so me sprejeli samo zaradi tega, a zagotovo sem jim tisti dan močno razširila obzorja in ne dvomim, da so mi bili celo malce hvaležni.”
Marijan Novina
“Spremljam jo že nekaj let, občudujem njeno delo, zdi se mi fenomenalna. Tako kot njena življenjska zgodba je žalostna tudi moja. Ne bom rekel podobna, a toliko, da jo začutim, in zato mi je tudi tako pri srcu.”
“Mnogo njenih komadov mi je sicer bolj pri srcu in jih tudi bolj začutim ter zato lažje odpojem, a tako je pač naneslo,”
Karlom
Metikošem

“Težko je najti Josipo v enem tednu”

“Težko bi rekel, da mi je težji gibalni ali vokalni del … Josipa je zame neki skupek vseh različnih zadev, od njene mimike, pogleda, igre ustnic, rok, nog, telesa … Kje je šele petje!”
“Največji izziv je uloviti vokal, kar je praktično nemogoče. Z Marijanom sva precej izenačena, vsak jo imitira po svoje, je pa res, da sem jaz ženska, on pa ne,”
Tilen Artač
“Ne bi rekel, da je Anina v neki veliki prednosti, saj smo že v prejšnjih sezonah videli, da so navdušili ravno moški, ki so imitirali ženske, in obratno. Kar se tiče spola, po mojem ne gre za nikakršno prednost.”
Darje Švajger
Miha Krušič
“Josipini gibi so ženstveni, a ne izražajo posebnega seksapila. Je ženska, ki dela neženske gibe. To so nekonvencionalni gibi, ki so daleč od plesnih. Oba sta v svojih nastopih že imela nekaj koreografije, a to je povsem druga zgodba. Tukaj ni leva, desna.”
“treba je bilo samo dodati nekaj smodnika, da se je na odru lahko zgodila eksplozija ekstravagance, ki jo publika pričakuje”
“Težko je najti Josipo v enem tednu. Postavim se v telo Anine in Marijana in jima pomagam v sebi poiskati košček Josipe, ker v bistvu jo imamo vsi malo v sebi. Vsi imamo dan, ko smo malo 'utrgani', ko počnemo kaj, kar je nekonvencionalno za družbo. Anina je zagotovo do neke mere odtrgana, Marijan pa do neke mere še malo bolj odtrgan. Ta dva modela skupaj? Josipa bi se lahko učila od njiju!”
“Kakor sem videl, gre obema zelo dobro. Oba sta posebna, ne pričakujem, da bosta podobna, temveč da bo vsak ujel kak delček Josipe. Poskušali smo doseči karakter dive, naš cilj pa je približati se originalu. Ne usmerjamo jih, da bi bili komični, če to v osnovi niso. Josipa je zame osebno zelo hvaležen lik, jaz bi se ga zelo razveselil, če bi ga dobil,”
Članek je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta