Stanovalce ob Kardoševi ulici v Murski Soboti skrbi parkiranje

Timotej Milanov Timotej Milanov
10.10.2017 15:50

Mestna uprava odgovarja: "V času gradnje bloka niso veljali enaki standardi glede parkirnih mest kot danes." V Vrbišče so se medtem vselili prvi stanovalci

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stanovalci v Kardoševi ulici se sprašujejo, kako bo s parkiranjem.
Nataša Juhnov

Mestna občina Murska Sobota (MOMS) je začela dela za ureditev Trubarjevega sprehajališča, ki bo nastalo na prostoru nekdanje povezave med Slovensko in Kardoševo ulico na Trgu zmage. Zaradi gradnje je oviran promet v Kardoševi ulici, v kateri je začasno dovoljena dvosmerna vožnja, da bi stanovalcem bloka v ulici omogočili dovoz na dvorišče. Kljub temu imajo stanovalci nekaj pripomb in vprašanj v zvezi z ravnanjem občine.

Kdo naj kje parkira

Miran Legenič se tako sprašuje, kako bo po odprtju sprehajališča urejeno parkiranje v Kardoševi ulici, kjer je po njegovih besedah že doslej primanjkovalo parkirnih mest. Za več kot 70 stanovanj v bloku je na voljo zgolj 40 parkirišč, pravi in dodaja, da so stanovalci na vsak vhod bloka dobili še tri dovolilnice za parkiranje na modri coni v Kardoševi ulici. Tako so že sedaj nekateri stanovalci vozila puščali ob nekdanji stavbi študijske knjižnice ali celo pri trgovini Tuš v Lendavski ulici.

Stanovalci v Kardoševi ulici se sprašujejo, kako bo s parkiranjem.
Nataša Juhnov

Več veselja v Vrbišču

Boljše volje pa so bili stanovalci v Vrbišču, ki so se vselili v dva povsem nova stanovanjska bloka. Z zaključkom gradnje vila blokov se je prekinila skoraj desetletje trajajoča odsotnost večstanovanjske gradnje v Murski Soboti.

Andreja Bernjak pred novima blokoma
Foto: Timotej MILANOV
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta