Strateško sodelovanje: Pretočne vsebine Netflixa bodo del televizijskih paketov A1 tudi v Sloveniji

Gr.G.
01.11.2023 20:01

Začeli so z Avstrijo, kjer je razširjena storitev že na voljo, sledi Bolgarija, Hrvaška, Severna Makedonija, Srbija in Slovenija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Skupina A1 Telekom Austria je nedavno podpisala pogodbo z Netflixom, ponudnikom pretočnih video vsebin. Kot so pojasnili na uradni spletni strani, so pretočne vsebine za uporabnike A1 najpomembnejša stvar na internetu, z namenom obogatitve ponudbe bodo torej Netflix vključili v svoj portfelj v šestih državah, med katerimi je tudi Slovenija.

Začeli so z Avstrijo, kjer je razširjena storitev že na voljo, sledi Bolgarija, Hrvaška, Severna Makedonija, Srbija in Slovenija. Netflix bo pri A1 Slovenija na voljo spomladi 2024. V Avstriji je sicer za dodatno storitev potrebno skleniti naročnino za 12,99 evra mesečno. 

Pojasnjujejo, da bodo njihove stranke mobilnih in fiksnih storitev lahko do Netflixa dostopale s katerega koli zaslona. Poleg tega bo Netflix integriran še v Xplore TV Box v začetku leta 2024. Na njem lahko že danes gledalci dostopajo do vsebin na YouTube, Voyo in do nekaterih drugih storitev.

Generalni direktor skupine A1 Alejandro Plater je dejal, da si prizadevajo združiti najbolj zaželene storitve z njihovo ponudbo. "Kot Skupina A1 nam je danes uspelo vzpostaviti partnerstvo z Netflixom v živo v Avstriji – v prihodnjem obdobju pa sledi še več trgov." Maja Porczyńska, vodja partnerstva in poslovnega razvoja za Srednjo in Vzhodno Evropo pri Netflixu pa je dodala: "Veseli smo, da lahko začnemo novo partnerstvo med Netflixom in A1 Group v Avstriji in kmalu tudi v drugih državah v regiji. Zahvaljujoč temu sodelovanju bodo imeli uporabniki A1 še lažji dostop do filmov, oddaj in iger Netflix iz udobja svojih domov in naprav."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta