To bo na Eurosongu v Lizboni pela Hrvatica Franka Batelić

06.03.2018 22:49
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Franka Batelić
Instagram

V osrednjem Dnevniku HRT, hrvaške nacionalne televizije, so nocoj uradno predstavili pesem, s katero bo mlada Franka Batelić, tako so odločili na nacionalni teve brez izbora, predstavljala Hrvaško na Eurosongu, že 63. izbiranju evrovizijske popevke, maja v Lizboni na Portugalskem.
Tekst Crazy je pevkin, glasbo je naredil Branimir Mihaljević. Pesem se je zgodila nenačrtno, je povedala 25-letna Batelićeva, pri sosedih še bolj znana, v družabnih kronikah, kot dekle nogometaša, reprezentanta Hrvaške, Vedrana Ćorluke. Snemali so tri pesmi in nenadoma se je prikradla ta. Improvizirali so na klavirju in z besedilom, vse se je ujelo ... Komad je neobičajen, je povedala, močen, čustven, pa obenem moderen in produkcijsko močen. Mihaljević je povedal, da je Franka svetovna pevka in da so se trudili narediti tudi takšno pesem, svetovno. Zmiksali so jo v londonskom studiu Metropolis, ki je skrbel tudi za zvok zvezd kot  Adele, Amy Winehouse, Lana Del Rey ...

Tako se sliši to, s čimer gredo Hrvati na Portugalsko. 

{embed_youtube}https://youtu.be/Il3_lTWw4XA{/embed_youtube}




 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta