Turisti šokirani: Kaj se je zgodilo? Ali je to še Hvar?

Va
12.08.2024 15:11

Nekateri so v novih okoliščinah že odkrili tržno nišo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mojca Grandovec

Tišina in nočni mir, končno se da spati na vrhuncu turistične sezone, in to na enem najbolj obleganih hrvaških otokov, raju za zabave željne. Da, je mogoče, in nekateri v tem zdaj odkrivajo celo tržno nišo ter vabijo na silent party: pijača v tišini, s slušalkami na ušesih. 

Po obisku inšpektorjev so bili lokali na Hvaru namreč primorani omiliti decibele in omejiti tudi obratovalni čas, tako da zapirajo prej.

Odzivi so deljeni. Del domačinov se veseli, da bodo lahko spet spali, druge že skrbi in navijajo za kompromis, medtem ko so tretji našli izhod v čepkih za ušesa in glasbi v slušalkah. Presenečeni so tudi turisti, zadnje dneve je glavno vprašanje, kje se je mogoče zabavati na celini.    

"Zaprli smo v sodelovanju z lokalno skupnostjo, da pokažemo kooperativnost, čeprav imamo, kot vsi lokali na nenaseljenem območju, obratovalni čas od 0 do 24," je za Dnevnik.hr povedal menedžer popularnega hvarskega kluba Carpe Diem Beach Luka Pofuk.   

"Divjanje, svetlobo onesnaževanje, decibeli, detonacije. Postali smo nekakšna dvorana za poroke," pa je po seriji protestov in celo peticiji zadovoljna otoška umetnica Tonka Alujević"Ljudje imajo res dovolj," je povedala za portal Dnevnik.hr. "Morda so nekateri res zaslužili več, a so spoznali, da jim je kakovost življenja padla. Obkrožen si z zombiji, ljudmi, ki nimajo pojma, kam so prišli, niti jih to ne zanima. Žrtvovali smo jim najlepši kraj, ampak zakaj pravzaprav?" 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta