Umor Britanca na Pagu: Motiv niso bili "mrki pogledi ali kakšno dekle"

M.R.
29.06.2018 09:19

Hrvaška policija še zbira dokaze o umoru 26-letnega Britanca na plaži Zrće in prepričana je, da jih bo dovolj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plaža Zrće
Rene Gomolj

Hrvaška policija je včeraj potrdila identiteto prijetega osumljenca za umor Britanca na Pagu. Gre za 25-letnega Douglasa C., prav tako britanskega državljana, ki se je skušal vkrcati na letalo na splitskem letališču, a so ga hrvaški organi prepoznali pri rutinskem pregledu in prijeli. 
Namestnik direktorja hrvaške policije je bil včeraj prepričan, da bo do danes zjutraj zbranih dovolj dokazov za vložitev kazenske ovadbe proti prijetemu osumljencu. "V roku 28 ur smo uspeli prijeti osumljenca in zanj bomo zahtevali pripor, saj menimo, da bi lahko sicer pobegnil. Orožja za zdaj nismo našli, predvidevam, da ga je odvrgel in tako zakril," je dejal Željko Prša
Med dokazi bodo tudi posnetki nadzornih kamer, ki so dejanje posnele, in Prša pričakuje, da se bo osumljenec branil z molkom. Povedal je tudi, da si je osumljenec po dejanju obril kratke a goste črne lase, s čimer naj bi želel prikriti svojo identiteto. 
Glede motiva pa se boji, da ga bo težko odkriti, sam pa meni, da se v ozadju skriva nekaj precej bolj resnega, kot pa so "mrki pogledi ali kakšno dekle". Ob vprašanju, ali je imel osumljenec tudi pomočnike, je potrdil, da ga je s kraja odpeljal motorist, vendar pa Prša ne verjame, da je ta oseba vedela, kaj se je pred tem zgodilo. "Videli bomo, kako se bo kriminalistična preiskava razvijala. Želimo priti tudi do drugih udeležencev, najpomembneje pa je, da smo prišli do morilca," je dejal.
V sredo okoli 5.30 je bil pred nočnim klubom na plaži Zrće ubit 26-letni Britanec Ugo Wilson. Poleg njega je bil huje ranjen še en 26-letni Britanec, ki je bil tudi v smrtni nevarnosti, a zdaj ni več, njun 22-letni rojak pa jo je odnesel z lažjimi poškodbami. Hrvaška policija je nato včeraj okoli 9.30 glavnega osumljenca za umor prijela na splitskem letališču. Popoldne so ga prepeljali nazaj v Novaljo.
Spodaj je fotografija ubitega Britanca.
{facebookpost}https://www.facebook.com/andrea.shaks/posts/10156450464459913{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta