Zločin na Pagu: Morilec si je obril glavo in poskušal pobegniti z letalom

M.R.
28.06.2018 09:37

Osumljenca za umor mladega Britanca na plaži Zrće je hrvaška policija prijela na splitskem letališču. Smrtnonosnega noža, s katerim je 26-letniku vzel življenje in ranil še dva Britanca, pa preiskovalci še niso našli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plaža Zrće
Profimedia

Policija je prijela moškega, ki je osumljen, da je včeraj zjutraj na plaži Zrće ubil 26-letnega Britanca. "V okviru kriminalistične preiskave umora in poskusa umora v Zrćah so ob 9.30. na letališču Resnik pri Splitu obmejni policisti prijeli 25-letnega državljana Velike Britanije," je sporočila hrvaška policija. Prijeli so ga med povsem običajno kontrolo pred poletom, ko je skušal zbežati iz države. 
Policisti s preiskavo nadaljujejo, saj želijo poiskati vse, ki so sodelovali v pretepu. O prijetju je poročal tudi notranji minister Davor Božinović. Predstavnik policije Željko Prša je danes popoldne še razkril, da si je osumljeni umora na begu pobril glavo, seveda z namenom, da ga policisti, ki so razpolagali s posnetki vpletenih v incident, ne bi prepoznali. Potrdil je tudi, da je imel morilec na begu s prizorišča pomočnika, ki ga je s plaže odpeljal na motorju. Ali je motorist vedel, kaj je Britanec pred tem zakrivil, pa policija še ugotavlja. Prav tako preiskovalci  še niso našli smrtonosnega orožja.

Hudo ranjeni ni več v smrtni nevarnosti 

Včeraj zgodaj zjutraj se je na plaži Zrće, ki je zelo priljubljena med mladimi Evropejci, zgodila tragedija. Z nožem je bil do smrti zaboden 26-letni Britanec, še dva pa sta bila ranjena. Eden izmed njiju je v smrtni nevarnosti. 
Včeraj je policija ves dan iskala morilca in že včeraj je sumila, da gre za državljana Velike Britanije. Pri dejanju so ga posnele celo nadzorne kamere, gre pa za moškega, starega okoli 25 let, višje rasti, temnejše polti in kratkih črnih las. Obut je bil v teniske in oblečen le v kratke hlače oziroma kopalke. Tako je včeraj policija preiskala vsako vozilo, ki je zapuščalo Pag. 
Identificirali so tudi žrtev. Gre za 26-lenega Uga W. Huje je bil ranjen še en 26-letnik, ki so ga prepeljali v zadrsko bolnišnico, njegovo življenje ni več ogroženo. Lažje je bil ranjen 22-letnik. Oba sta Britanca. Tragedija se je zgodila okoli 5.30, ko sta se pred klubom v Zrćah v bližini neke okrepčevalnice stepli dve skupini mlajših moških. 
Spodaj je objava pokojnikovega prijatelja na facebooku, pripeta pa je tudi fotografija ubitega Britanca.
{facebookpost}https://www.facebook.com/leon.stewart.31/posts/1717547985005999{/facebookpost}
Policija je včeraj zaslišala več kot sedem Britancev, ki naj bi pomagali razjasniti vse okoliščine tragičnega dogodka, a nihče izmed njih ni osumljenec. "Včeraj je policija dejala, da osumljenca za umor še niso identificirali," je za hrvaško televizijo RTL povedal predstavnik policije Željko Prša, ki je dodal, da so blizu identifikaciji storilca. Neuradno pa hrvaški mediji poročajo, da naj bi imela policija podatek, da sta se skupini spopadli zaradi rajona, na katerem sta preprodajali drogo. 

Fotografija je simbolična. 
Rene Gomolj
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta