Umrl je priznani vinar Edi Simčič

STA, Va
08.07.2024 15:19

Leta 1989 so lastno vino prvič stekleničili, danes imajo na 13 hektarjih 90.000 trt in letno 65.000 steklenic vina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Briški vinar je umrl v 91. letu starosti. Bil je ustanovitelj vinske kleti iz Vipolž, ki nosi njegovo ime. "Bil si navdih, vir moči in zaupanja. Odprtih misli, drzen v vsem, kar si počel," je prek družnega omrežja Facebook sporočila njegova družina.

Edi Simčič je od 60. let prejšnjega stoletja z ženo Marico poleg dela v takratni Kmetijski zadrugi Dobrovo obdeloval še 3,5 hektarja vinogradov. Leta 1989 so lastno vino prvič stekleničili in napolnili 3000 steklenic, je zapisano na spletni strani vinske kleti Edi Simčič.

V 90. letih je posel prevzel njegov sin Aleks, v zgodbo pa sta že aktivno vključena vnuka Jure in Jakob. "Da sta tvoja vnuka predana zemlji, ki nam jo sedaj zapuščaš, je v veliki meri tudi tvoja zasluga," je zapisala družina.

"Naučil si nas, kaj so vrednote. Da je treba biti iskren in obenem ponižen, gostoljuben in trmast, kadar je bilo to potrebno. Kažipot in rama, na katero smo se lahko vedno naslonili. Tudi v trenutkih, ko je bilo težko, si s svojim optimizmom znal pokazati pravo smer," so poudarili.

Vinarstvo Edi Simčič ima danes na 13 hektarjih 90.000 trt in letno pridela 65.000 steklenic vina, je še zapisano na spletni strani vinarstva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta