Ustvarite si svoj sanjski dom s stanovanjskim kreditom

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
11.06.2024 15:57

Bančni strokovnjaki vam bodo pomagali izbrati najboljšo možnost financiranja, prilagojeno vašim željam, potrebam in zmožnostim.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Lasten dom je tiha želja večine ljudi, Slovenci pa smo sploh zelo znani po tem, da si želimo lastniško stanovanje ali hišo. Odločitev, v kako veliko nepremičnino bomo investirali, je odvisna od naših potreb, želja in možnosti. Res pa je, da so se družbene razmere z leti spremenile in so današnje novogradnje precej drugačne od nekdanjih: predvsem so večje, svetlejše in tudi energetsko bolj učinkovite. Tako da tudi prenova starih nepremičnin pomeni več kot zgolj nova okna, vrata in oplesk.

Po ugotovitvah nepremičninskih agentov je bilo v preteklem letu v Sloveniji zgrajenih manj novogradenj kot v prejšnjih letih, povpraševanje pa je še naprej večje od ponudbe. Pogoji za najem posojila so postali ugodnejši, cene nepremičnin pa se ne spreminjajo, zato je pritisk na trg precejšen. Poznavalci še dodajajo, da so najbolj iskana stanovanja z eno do dvema spalnicama po ugodni ceni v predelih, kjer so blizu vrtec, šola, trgovski centri in druga infrastruktura.

Da bo odločitev lažja

Zagotovo je nakup nepremičnine ena težjih odločitev v življenju, povezana z negotovostjo in stresom. Da se bomo počutili bolj varne, je dobro, da se pri načrtovanju posvetujemo z zanesljivimi in izkušenimi strokovnjaki, ki nam bodo znali svetovati pri gradnji ali obnovi, pa tudi pri izbiri financiranja. Redko kdo si lahko privošči nakup nepremičnine z gotovino, zato si pri nakupu novega ali rabljenega bivališča ter obnovi večinoma pomagamo s kreditom. Koristno je, če za nasvet glede financiranja prosimo za nasvet izkušene bančne strokovnjake. V Novi KBM ugotavljajo, da se kreditojemalci o svojih potrebah in možnostih radi osebno posvetujejo s strokovnjaki v poslovalnicah.

Shutterstock

Krediti za vse vaše potrebe

Skladno s svojimi potrebami in zmožnostmi lahko izbirate med več vrstami kreditov za financiranje gradnje, obnove ali nakupa nepremičnine. Na voljo so:

  • Namenski stanovanjski kredit je namenjen nakupu, gradnji ali prenovi nepremičnine, pa tudi izplačilu dediščine ali zakonskega partnerja in poplačilu že obstoječega stanovanjskega kredita.
  • Gotovinski stanovanjski kredit stranke največkrat najamejo pri prenovah ali urejanju okolice.
  • Trajnostni stanovanjski kredit je namenjen za trajnostne naložbe v bivanje.
  • Stanovanjski kredit za nakup izbranih novogradenj je namenjen nakupu nepremičnine v izbranih stanovanjskih projektih (projektno financiranje).

Vsi, ki razmišljate o najemu kredita, lahko na spletni strani Nove KBM opravite informativni izračun in oddate povpraševanje. Po prejetem odgovoru pa je najbolje obiskati poslovalnico, kjer vam bodo usposobljeni strokovnjaki pomagali pregledati različne možnosti, da boste zagotovo našli način financiranja po svoji meri.

Ne spreglejte akcijske ponudbe Nove KBM, kjer do 30. 6. 2024 ponujajo stanovanjski kredit brez stroškov odobritve.

Več o široki ponudbi kreditov glede na potrebe strank najdete TUKAJ.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.