V ponedeljek zaradi novega koronavirusa umrli trije ljudje, potrjenih 189 okužb, tudi v mladi nogometni reprezentanci

M.R., J.D.
06.10.2020 09:49

V ponedeljek je bilo v Sloveniji po podatkih, ki jih je objavila vlada, potrjenih 189 okužb z novim koronavirusom. Opravljenih je bilo 2509 testiranj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Andrej Petelinšek

Včeraj so v Sloveniji za posledicami covid-19 umrli trije ljudje. V bolnišnicah je hospitaliziranih 111 ljudi s to boleznijo, od tega jih je 20 na oddelkih za intenzivno nego. 

V Ljubljani je bilo včeraj potrjenih 32 okužb, v Kranju 10, v Mariboru 9, v Škofji Loki 7, po 5 so jih potrdili v občinah Celje, Hoče-Slivnica, Jesenice, Škofljica in Tržič. V občini Črna na Koroškem so včeraj potrdili po tri nove okužbe, v občinah Dravograd, Ravne na Koroškem in Mežica po dve ter v Slovenj Gradcu eno.

Umrla dva oskrbovanca doma v Rakičanu

Včeraj sta v Domu starejših Rakičan umrla dva oskrbovanca, ki sta imela pridružene bolezni. Eden je bil nameščen v bolnišnici Murska Sobota, so sporočili iz doma starejših.

Sicer so v ponedeljek ponovili testiranje vseh zaposlenih, katerih testi so bili na prvem testiranju negativni. Okužbo z novim koronavirusom so potrdili še pri enem zaposlenem.

Trenutno je v soboškem centru okuženih 15 stanovalcev, eden od njih je nameščen v bolnišnici Murska Sobota, preostali so v domu v rdeči coni. Okuženih zaposlenih pa je devet.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta