Jelko Kacin o morebitnih novih ukrepih: "Jutri bo dan resnice"

M.R.
05.10.2020 11:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladni govorec Jelko Kacin
STA

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je povedal, da je bilo včeraj potrjenih 75 okužb, kar je za 50 odstotkov več, kot so kazale številke pretekli ponedeljek. "Jutri bo dan resnice," je dodal in pojasnil, da se bo vlada, če bo ugotovila, da je okužb spet več, morala odločiti. "Zato je velika verjetnost, da bomo morali jutri predstaviti nekatere ukrepe, ki bi sledili, v kolikor se ne zajezi dosedanji trend," je povedal. 

Kacin je dejal, da je bilo glede na manjše število opravljenih testiranj preko vikenda v obeh dnevih potrjenih okužb veliko. Kar 7,25 odstotka jih je bilo pozitivnih. V soboto je bilo pozitivnih 8,6 odstotka. Povedal je tudi, da se okužbe še vedno pojavljajo na "nepotrebnih druženjih". "Pa nočem reči, da so poroke nepotrebna druženja. Nočem reči tudi, da so praznovanja, rojstni dnevi nepotrebna druženja. Prisiljeni bomo govoriti o konkretnih primerih. Recimo, da je to v Zasavju, recimo, da je to še kje drugje," je nadaljeval Kacin. 

Glede ukrepov, ki bi jih lahko sprejela vlada, pa je povedal, da bi lahko spet navzdol omejila število ljudi, ki se lahko zberejo na javnem ali v zasebnem prostoru. Kacin je omenil, da bi vlada lahko z odlokom dovolila, da se lahko zbere kvečjemu do 10 ljudi in ne več 50, kot je to veljalo do sedaj in ob pogoju, da je organizator najmanj en mesec hranil seznam vseh udeležencev dogodka. 

Kacin je govoril tudi o namestitvi razpršilnikov za razkužila, ki morajo biti do srede zjutraj po v petek sprejetem odloku vlade nameščeni na vseh vhodih in pred dvigali večstanovanjskih stavb. Glede na to, da so sredstva na voljo, po besedah Kacina na vladi ne vidijo težav, da to ne bi mogli narediti do srede zjutraj, kot je vlada zapisala v odloku. Če tega v nekaterih blokih ne bodo uredili do zahtevanega datuma, pa o sankcijah Kacin za zdaj ni želel govoriti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta