Test pri avstrijskem kanclerju Sebastianu Kurzu negativen

STA, M.R.
06.10.2020 08:30
Avstrijski kancler Sebastian Kurz in podkancler Werner Kogler, ki sta se v ponedeljek testirala na covid-19, potem ko so okužbo s koronavirusom potrdili pri enem od vladnih svetovalcev, nista okužena, so sporočili iz kanclerjevega urada.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avstrijski kancler Sebastian Kurz
EPA

Kanclerja Sebastiana Kurza in večji del njegove ministrske ekipe so v ponedeljek testirali, potem ko so okužbo z novim koronavirusom potrdili pri enem od vladnih svetovalcev. Testirali so skupno 20 ljudi.

Po navedbah iz kabineta avstrijskega kanclerja sta bila Kurz in podkancler Werner Kogler nazadnje v stiku s pozitivno osebo minulo sredo na seji vlade. Kljub temu sta v ponedeljek odpovedala vse zadolžitve.

Po negativnem testu lahko Kurz nadaljuje svoje aktivnosti in mu ni treba v karanteno, poročajo tuje tiskovne agencije. Kot so sporočili iz njegovega urada, pa bo imel sestanke le po telefonu in prek video povezav.

Okužbo pa so potrdili pri sodelavcu v pisarni državnega sekretarja na ministrstvu za okolje, mobilnost, inovacije in tehnologijo Magnusu Brunnerju. Vsi, ki so bili v stiku z njim, morajo v karanteno.

V Avstriji število okužb z novim koronavirusom od septembra hitro narašča, dnevno potrdijo približno 700 novih okužb. Za zajezitev širjenja okužb je avstrijska vlada sprejela stroge ukrepe, med drugim so v vseh trgovinah in javnih poslopjih obvezne maske.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta