Varno na zasluženih počitnicah

Počitnic se vsi veselimo, tako otroci kot njihovi starši, zaljubljeni pari ali samski, prav nič manj pa tudi upokojenci, ki jim sicer vedno zmanjkuje časa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

December s kopico prazničnih dni ponuja številne priložnosti za potovanja v oddaljene tople kraje ali daljši oddih v sosednji državi. Slovenci radi potujemo, dopust je visoko na lestvici naših prioritet in ena od zadnjih stvari, ki smo se jim pripravljeni odpovedati. Da bodo letošnje počitnice čez mejo še bolj prijetne, s seboj vzemite tudi turistično zavarovanje z asistenco v tujini.

Varen skok v leto 2024

Nekateri že mesece načrtujete svoj vstop v novo leto v kopalkah ali na smučkah. Že novembra imate pripravljeno prtljago, servisirane smuči ali kolesa, torbico za prvo pomoč in urejeno vse, da bodo, tudi ko vas ne bo, vsi štirje vogali podpirali vaš dom. Drugi se odločite zadnji hip, v potovalko strpate le nujne stvari za na pot in že zaklepate svoje stanovanje. Ne glede na to, v katero kategorijo spadate in kakšna bo vaša končna odločitev, pa nikoli ne veste, kakšno presenečenje vas morda čaka na dopustu. Počitnice so resda sinonim za brezskrbne dni, a pametni vedo, da previdnost nikoli ni odveč, in v prtljago spakirajo zavarovanje za tujino. Tudi če gre za sproščanje na peščeni plaži, odkrivanje zgodovinskih in arhitekturnih znamenitosti, kulinarično razvajanje ali pa aktivnost na belih strminah, vedno in povsod se lahko zgodi kaj nepredvidljivega in takrat vam priskoči na pomoč turistično zavarovanje.

Shutterstock

Pomoč, ko jo potrebujete

Dopust je tudi čas nepozabnih spominov in zadnje, kar si želite, je, da bi se ga spomnili po poškodbi ali da vam je užitke prekrižala bolezen v tujini. Ne glede na to, ali potujete sami, z družino ali s prijatelji, je dobro vnaprej zagotoviti, da bo za vas in vaše sopotnike ob morebitnih težavah dobro poskrbljeno. Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja pogosto ni dovolj, saj ima časovno in krajevno omejeno delovanje, ne omogoča asistence v slovenskem jeziku in ne krije vseh stroškov. In v takšnih trenutkih vam turistično zavarovanje z asistenco omogoča, da se lahko obrnete po pomoč. Asistenca v tujini ponuja možnost, da vas bo nekdo v slovenskem jeziku spremljal skozi ves postopek morebitnega zdravljenja in namesto vas uredil vse potrebno za brezskrbno vrnitev domov.

Shutterstock

Za vas, ne glede na uro, kraj in zdravstvene težave

Ker je danes Francija enako dostopna kot Francoska Polinezija, je za potovanja na drugo celino na voljo zavarovanje za svet. Na drugem koncu sveta so lahko stroški zdravljenja nepredstavljivo višji, zato vam zavarovanje poleg pomoči ob bolezni ali nezgodi zagotavlja tudi ustrezno finančno varnost. Že navidezno nedolžna zastrupitev s hrano, ki je na medcelinskih potovanjih pogosta, se lahko spremeni v neprijeten spomin na tujo deželo. In to se lahko zgodi vsakomur, še tako izkušenemu popotniku. Ker se danes za avanturistične počitnice odločajo tudi posamezniki v zrelih letih, so na voljo tudi zavarovanja za popotnike, starejše od 75 let. Če veliko potujete, lahko zavarovanje sklenete za celo leto, možna pa je tudi sklenitev za krajši čas.

Turistično zavarovanje z asistenco v tujini, ki ga ponujajo v Zavarovalnici Sava, vam prinaša številne prednosti, da se boste ob nezgodi ali bolezni v tujini počutili bolj varne. Z asistenco boste imeli zagotovljeno:

  • 24 ur in vse dni v letu pomoč v slovenskem jeziku
  • povrnjene stroške, tudi če zbolite za covidom-19
  • ugodnejšo zavarovalno premijo, če se zavaruje družina
  • zavarovanje tudi za primer osebne odgovornosti

Naj bodo vaše počitnice brez neprijetnih presenečenj in prav zares brezskrbne v družbi Zavarovalnice Sava.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.