Vedno na pravi poti

Hojka Berlic
17.05.2017 16:06

Ptujski Unescov tek mladih podprli številni svetovno znani športniki. Udeležba letos rekordna

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Gre za šport, za kazanje smeri v življenju, za zdravje, za izobraževanje - pa tudi za druženje. Sam se tudi po končani profesionalni poti še vedno veliko ukvarjam s športom. Šport je moje življenje," je o tem, zakaj se kot ambasador Unescovega ASP-teka mladih vsako leto tudi sam poda na tek po ptujskih ulicah, povedal nekdanji svetovni boksarski prvak Dejan Zavec. Temu je že tradicionalno zavezan še en šampion, nekdanji olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva Primož Kozmus: "Zdi se mi zelo lepa gesta, zbere se veliko otrok. S tem spodbujamo gibanje, tek, zdrav način življenja." Kot vsako leto pa so se jima pri teku po ptujskih ulicah včeraj pridružili še številni drugi svetovno znani športniki, med njimi biatlonec Jakov Fak, atleti Nina Kolarič, Robert Renner in Martina Ratej, kolesar Aldo Ino Ilešič in rokometaši RK Celje. Športne copate pa sta si nadela tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič in ptujski župan Miran Senčar.
Tek, ki povezuje kulturo športa in zdravja s kulturo miru, je letos potekal pod geslom Vedno na pravi poti. Udeležilo se ga je preko 2300 mladih, od predšolskih otrok do dijakov, tudi iz Hrvaške in Italije. "Zelo smo zadovoljni, saj se je teka udeležilo rekordno število ljudi. In vesela sem, da se je zbrala celotna Slovenija, saj je takšnih dogodkov, ki bi povezovali mlade iz cele države, malo," je o že petem teku povedala Melani Centrih, ravnateljica Gimnazije Ptuj, ki tek organizira v sodelovanju z UNESCO mladinsko platformo, Slovensko nacionalno komisijo za UNESCO in ptujsko občino. Tako številčne udeležbe pa si želijo tudi v prihodnje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta