Velika nagrade Evrope mladim indonezijskim pevcem

Prestižno lovoriko 30. finala za veliko zborovsko nagrado Evrope prejel otroški pevski zbor Resonanca iz Džakarte.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najlepše je bilo slišati in videti mlade indonezijske pevce.
Janez Eržen/JSKD

Maribor je bil ta konec tedna resnično svetovna prestolnica zborovstva. Blizu 900 pevcev iz vsega sveta je nastopalo in tekmovalo dva dni v dvorani Union. Dve vrhunski prireditvi zborovostva sta se skoncentrirano in v razprodani dvorani zvrstili v soboto in nedeljo - 30. velika nagrada Evrope in bienalno državno tekmovanje odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin na najvišji ravni - Naša pesem 2018. Včeraj zvečer so v dvorani Union v Mariboru svečano razglasili zmagovalca 30. finala za veliko zborovsko nagrado Evrope.
Na tekmovanju petih vrhunskih zborov z vsega sveta je o najboljšem odločala sedemčlanska mednarodna strokovna žirija v sestavi Karmina Šilec, predsednica in člani Bernard Tétu, Francija, Gary Graden, ZDA, Švedska, Helena Fojkar Zupančič, Slovenija, Johannes Prinz, Avstrija, in Simon Phipps, Velika Britanija, Švedska. Najbolj so jo prepričali mladi pevci zbora The Resonanz Children’s Choir iz Džakarte, Indonezija, ki so pokazali muzikalno najbolj prepričljivo izvedbo, hkrati pa očarali z bogato kostumografijo in celovitim odrskim nastopom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta