(VIDEO) Balkan nori: Pevki iz Slovenije je očitno uspel največji hit poletja

D.Ži
13.08.2019 10:43

Senidah je s svojim originalnim glasbenim slogom povsem obnorela mlade poslušalce na območju bivše skupne države.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Imaš mišice, da odpreš vrata in pokažeš vso stanovanje, ti si tako močan," bi lahko prevedli verze pesmi Mišići (Mišice), ki ima na YouTubu že več kot 34 milijonov ogledov. Lastnica enega največjih poletnih hitov na Balkanu je Senidah, 34-letna glasbenica iz Slovenije, ki jih postaja ena največjih zvezd na področju nekdanje skupne države. Slovencem je sicer posebej ni treba predstavljati, saj smo se vanjo zaljubili že v zasedbi Muff.  Senidah je pela na letošnjem festivalu Exit v Novem Sadu, kjer so poslušalci pesem znali na pamet. Uspešnice so tudi skladbe Slađana, Belo in Mišići. 
{embed_youtube}https://youtu.be/dN-pQwIeC-k{/embed_youtube}
{instagram}https://www.instagram.com/p/B1En582l7RR/?igshid=188529u3fkr3v{/instagram}
Senidah, o kateri zadnje tedne izdatno pišejo tudi največji balkanski mediji, je na glasbeni sceni prisotna že več kot 10 let. Izjemna vokalistka svoje največje uspešnice poje v srbščini, kljub temu pa se nima namena za stalno preseliti v Beograd. Zaradi svojega neobičajnega, svežega glasbenega sloga je Senidah zelo priljubljena postala med najstniki na Balkanu.
Na Instagramu ji sledi več kot 260 tisoč ljudi, njeni nastopi so razprodani. Za razliko od klišejskih pevk iz te regije Senidah ne stavi (zgolj) na globok dekolte, mnogi pa jo primerjajo z Lady Gaga. "Če bi se Senidah rodila v ZDA, bi Lady Gaga delala v McDonald'su," je zapisal nek oboževalec.
Kakšno je vzdušje na njenih koncertih? 
{instagram}https://www.instagram.com/p/B0bO82ilmYC/{/instagram}
{instagram}https://www.instagram.com/p/BznZgYElpGz/{/instagram}
{instagram}https://www.instagram.com/p/ByiqCF6lFo1/{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta