(VIDEO) Deset let po smrti: Tako zveni neobjavljena skladba Proeskega

D.Ži
24.10.2017 09:29

Kad voliš je bila napisana za največjega makedonskega zvezdnika, a je uspehe z njo žela Karolina Gočeva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Toše je dočakal samo 26 let.
Reuters

Deset let je minilo od tragične smrti makedonskega zvezdnika Tošeta Proeskega, ob tej priložnosti je Nika, založba, s katero je Toše sodeloval v Sloveniji, predstavila eno njegovih neobjavljenih pesmi, ki nosi naslov Kad voliš.

Gre za skladbo, ki je prinesla velik uspeh makedonski pevki Karolini Gočevi, a je bila v osnovi namenjena prav Tošetu. Avtor glasbe in aranžmaja je Mirko Vukomanović, besedilo pa je napisala Snežana Vukomanović, avtorica številnih hitov iz tistega obdobja.
{embed_youtube}https://youtu.be/PD7MCgAZj-w{/embed_youtube}
"Pesem, ki se je spomnimo v izvedbi še ene vrhunske makedonske pevke, je bila prvotno namenjena Tošetu. Njena premiera ob deseti obletnici tragične smrti te legende ima za nas globoko čustveno simboliko, saj so nekateri ljudje tako veliki, da nas nikoli zares ne zapustijo. Izjemno zadovoljstvo čutimo ob tem, ko čarobnost Toševega glasu lahko ponovno predamo publiki," je ob izidu pesmi Kad voliš povedala Snežana Vukomanović.
Todor Toše Proeski, eden najbolj priljubljenih pevcev z območja nekdanje Jugoslavije, je 16. oktobra 2007 umrl v hudi prometni nesreči. Tekom kariere je izdal sedem studijskih albumov, domovino je zastopal tudi na Evroviziji.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta