(VIDEO) Našli so ga na obali: Poglejte, kako je videti krvoses z ustmi v obliki priseska

M.R.
06.04.2023 10:00

V začetku marca je v nizozemskem akvariju Ecomare zaposleni Jarco Havermans na plaži na otoku Texel odkril, kot je sam opisal, "zelo čudno ribo".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Morski piškur
Profimedia

Šlo je za morskega piškurja, ki spominja na jeguljo, v resnici pa gre za ribe parazite, ki se oprimejo svojega plena oziroma druge ribe in ji sesajo kri. 

Za spletni portal NH Niews je Jarco Havermans povedal, da morski piškurji nimajo spodnje čeljusti, so pa njihova usta polna zob. Najdeni primerek je bil dolg vsaj en meter in je že poginil, ko ga je našel. 

Iz akvarija Ecomare so še sporočili, da imajo ta "čudna bitja", ki sicer na Nizozemskem niso razširjena, navado, da se spomladi preselijo v sladke vode, kjer se drstijo. 

Morski piškurji sicer živijo tudi v Jadranskem morju, največ jih je v bližini izlivov rek in tudi v samih rekah. Njihova teža lahko znaša do tri kilograme, zrastejo pa do enega metra. Hrvaški spletni portal Podvodni.hr je en primerek posnel leta 2019.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta