Zavezani varni in udobni vožnji za vso družino, tudi za vaše pse

Opel je drzna in moderna avtomobilska znamka, zavezana prihodnosti in zelenim inovacijam, aktivnemu življenjskemu slogu in družbeno odgovornim projektom, kot je Psom prijazni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uroš Modlic

Ideja za projekt Psom prijazni je vzklila leta 2015 iz namere, da hkrati z več varnostno asistenčnimi sistemi v avtomobilih pri Oplu ozaveščajo tudi o tem, kaj še sami lahko naredimo, da je prevoz hišnih ljubljenčkov čim bolj varen, udoben, in to za vse potnike. Namreč, v Sloveniji ima že skoraj vsako tretje gospodinjstvo psa. Ti so kot družinski člani – nemalokrat tudi del naših potovanj in izletov. In projekt »Psom prijazni« se dotika predvsem njih, s ciljem ozaveščanja varnega prevoza psa v avtomobilu. Hkrati želi Opel spomniti, da je vsak pes drugačen in na svoj način doživlja vožnjo v avtomobilu. Medtem ko se nekateri počutijo odlično, drugim vožnja predstavlja velik stres. Pomembno je, da lastniki poskrbijo za varno in udobno vožnjo prav vseh potnikov v avtomobilu.

Opel je tako v Sloveniji prva avtomobilska znamka, ki že skoraj desetletje aktivno vključuje pse in druge živali v svoje projekte, kot je sodelovanje z ZOO Ljubljana in Zavetiščem Ljubljana, dobrodošli pa so tudi v Oplovih salonih. Namreč, v prav vseh Oplovih salonih bo vaše repate in kosmate čakala sveža voda, ki je nujna za hidracijo v tej »pasji vročini«, priboljšek in celo pasja postelja, da si pes spočije, medtem, ko si vi lahko vzamete čas in si ogledate najnovejšo Oplovo floto.

Uroš Modlic

Pri Oplu v Sloveniji so prav tako ponosni na dolgoletno sodelovanje z ZOO in Zavetiščem Ljubljana, saj so skupaj spisali že ogromno srečnih zgodb, kot so prevoz leva Maksimusa iz poljskega živalskega vrta v Lodzu, transport zeber iz ljubljanskega živalskega vrta v Zürich in Nürnberg, prevoz risov Ziosa in Aide iz Romunije na Jelovico v sklopu projekta Life Lynx, mačji panda Magu je z Oplom potoval z letališča München v ZOO Ljubljana, los Olaf pa je k nam pripotoval iz Innsbrucka. Prav nedavno pa so z Opel Movanom pripeljali in nato prvič v zgodovini izpustili v naravo potomce alpskega kozoroga, v okviru mednarodnega naravovarstvenega projekta. Prav neverjetne zgodbe, vse pripeljane z Oplovimi lahkimi gospodarskimi vozili.

Uroš Modlic

Sicer pa letos obeležujemo tudi 20. obletnico ikonične povezave med morskimi psi in Oplom. Verjetno se sprašujete kaj imajo avtomobili z legendarnimi plenilci v morju. Legenda pravi, da je leta 2004 oblikovalec Dietmar Finger doma pripravljal skico za novo Corso. Ko je njegov sin zagledal skico z režami, je preprosto predlagal, da nadaljuje in iz nastavljenih rež izpelje morskega psa. Oblikovalec je v zanosu sinovega predloga uresničil idejo in začela se je zgodba o Oplovih morskih psih. Tedanji glavni oblikovalec Corse, Niels Loeb, je bil nad idejo navdušen in zato se morski psi sedaj pojavljajo v prav vseh Oplovih osebnih avtomobilih.

Kje, na/in v Oplovih vozilih se skrivajo simboli morskih psov, ostaja skrivnost vsem, kar je ustvarilo pravi kult iskanja morskih psov tako zunaj, kot znotraj podjetja. Namreč, vsak glavni oblikovalec poskrbi, da na koncu razvojnega procesa v notranjost in/ali zunanjosti umesti vsaj enega morskega psa. Tudi vplivnica Katka Bogataj je ponosna lastnica Astre Sports Tourer in se je nedavno podala na iskanje morskih psov. Jih je našla?

Blagovna znamka Opel je že desetletja zavezana k zelenim inovacijam, ki so v avtomobilski industriji postale ključno gonilo raziskav in razvoja, in si prizadeva zmanjšati vpliv avtomobilov na okolje ter spodbujati trajnostno mobilnost s čim manjšim ogljičnim odtisom (reciklirane komponente v avtomobilskih sedežih, uporaba ekološkega usnja za volan, sedeže, vratne obloge itd.). Zato je znamka Opel v Sloveniji že dolga zavezana k družbeno odgovornim projektom: z ozaveščanjem o varni vožnji in varnem prevozu vseh potnikov (AMZS), podpiranjem ZOO Ljubljana in Zavetišča Ljubljana ter tudi kot prva avtomobilska znamka v Sloveniji, ki aktivno vključuje pse in druge živali v svoje projekte in avtomobilske salone. Z zelenimi inovacijami in družbeno odgovornimi projekti tako tudi avtomobilska industrija prevzema odgovornost za zmanjšanje svojega okoljskega odtisa, ter ustvarja bolj trajnostno, odgovorno in zeleno prihodnost za vse. Ker jim je mar.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.