Audi in Porsche dobila zeleno luč za F1

Janez Kovačič Janez Kovačič
19.04.2022 05:00

V tem slovitem avtomobilskem tekmovanju že dolgo uspešno nastopa nemški Mercedes-Benz in videti je, da je to tudi eden izmed razlogov za napovedani vstop Audija in Porscheja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Nadzorni svet in vodilni menedžment koncerna Volkswagen (VW) se strinjata z namero Audija in Porscheja, sestavnih delov koncerna, o vstopu v formulo ena in jo podpirata. Kot je zapisano v sporočilu, naj bi se to zgodilo vsaj do leta 2026. Kot je bolj ali manj znano, se Audi poteguje za partnerstvo z moštvom McLaren in je v to pripravljen vložiti okoli 500 milijonov evrov.

Iz McLarna pa so že pred časom sporočili, da niso naprodaj. Porsche se je menda odločil za nekoliko drugačno pot, saj naj bi si prizadeval za dolgotrajno partnerstvo z ekipo Red Bulla. Glede na to, da je Mercedes-Benz že dolgo in v zadnjih letih izjemno uspešen v formuli ena, se zdi namera koncerna VW oziroma Audija in Porscheja razumljiva.

Ob tem namerava koncern v naslednjih osmih letih ukiniti vsaj 60 odstotkov modelov oziroma avtomobilov z motorji na notranje zgorevanje. Kot je v pogovoru za Financial Times dejal finančni direktor koncerna Arno Antliz, se bodo v prihodnje osredotočili na izdelavo in ponudbo bolj dobičkonosnih vozil premijskega razreda. 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta