Hyundai bo vpoklical električne kone

Janez Kovačič
04.03.2021 05:00
Lastniki 82.000 električnih kon korejskega koncerna Hyundai bodo v naslednjih tednih začeli prejemati pozive za preventivni varnostni pregled.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vinko Kernc

Ob prvem množičnem vpoklicu električnih avtomobilov bo proizvajalec zamenjal baterije zaradi morebitnih težav, povezanih z njihovim pregrevanjem, kar bi lahko pod določenimi pogoji privedlo do samovžiga.

Strokovnjaki opozarjajo, da gre za precedenčni primer tudi z vidika ugotavljanja odgovornosti in posledične delitve stroškov zamenjave baterij, katerih izdelovalec je kitajsko podjetje LG Chem. Pri slednjem so v izjavi za javnost odgovornost za težave že pripisali Hyundaiu, ki pa na njihove trditve še ni odgovoril.

Kako si bosta podjetji razdelili stroške orjaškega vpoklica, katerega vrednost je ocenjena na 900 milijonov dolarjev, ni jasno. A do dogovora bo moralo priti čim prej, saj se je vrednost obeh podjetij na borzi zaradi negotovosti že znižala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta