Hyundai in Kia potrdila: Z Applom ne tečejo pogovori o proizvodnji avtomobila Apple Car

Gr.G.
09.02.2021 08:12
Govorice okoli projekta Apple Car sicer krožijo že pet let. Japonski mediji poročajo, da se Apple o proizvodnji avtonomnega električnega vozila dogovarja s šestimi avtomobilskimi proizvajalci.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potem ko je po spletu zaokrožilo veliko število poročil, ki so namigovala, da bo med družbo Hyundai in Apple prišlo do dogovora o proizvodnji avtomobila Apple Car, je prišlo do preobrata. Južno Korejski Hyundai in njegova hčerinska družba Kia Motors sta po pisanju Bloomberga sporočila, da se z družbo Apple ne pogovarjata več o samovozečem avtomobilu.

Ko je Hyundai nedavno javnosti sporočil, da so blizu sklenitve dogovora o proizvodnji avtomobila Apple Car, so poznavalci novost označili kot zelo pogumno, tudi zaradi poslovne prakse Appla, ki tovrstne dogovore nerad razkriva. Hyundai je kmalu za tem novico o partnerstvu umaknil, Apple pa je potrdil le, da pri razvoju samovozečih vozil sodelujejo s številnimi avtomobilskimi proizvajalci. Pojavile so se govorice o morebitni Applovi investiciji v višini 3,6 milijarde dolarjev. Bloomberg je poročal, da so bili pri Applu zgroženi nad napačno informacijo, ki je s strani koncerna Hyundai prišla v javnost, zato so stopili na zavoro. 

Strokovnjaki sedaj namigujejo, da bi zanikanje o dogovarjanju lahko pomenilo tudi, da partnerja sodelovanja ne želita sporočiti javnosti. Posledica zanikanja sodelovanja je 8,4 odstotno znižanje vrednosti delnic Hyundai in 15,3 odstotni padec vrednosti delnic družbe Kia. Japonski mediji medtem poročajo, da se Apple o proizvodnji avtonomnega električnega vozila dogovarja s šestimi avtomobilskimi proizvajalci. Govorice okoli projekta Apple Car sicer krožijo že pet let, uradne potrditve in bolj oprijemljivih specifikacij pa še nismo dočakali. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta