Maserati predstavlja grecale

Janez Kovačič Janez Kovačič
08.04.2022 05:00

Maserati, ki je sestavni del skupine Fiat, ta pa znotraj koncerna Stellantis, je predstavil novega športnega terenca grecale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Ta bo z dolžino 4,8 metra nekaj manjši kot prestižni levante, v italijanski tovarni menijo, da bo predvsem velik konkurent BMW X3 pa porscheju macan, tudi audiju Q5, mercedesu GLC in še številnim drugim avtomobilom v tem razredu. Kot napovedujejo, se bo na evropskih trgih pojavil proti jeseni.

Seveda bo grecale konkurent tudi "hišnemu" alfa romeu stelvio, saj je zgrajen na enaki osnovi, pa tudi nastajal bo v isti tovarni (Cassino). Za začetek bo na voljo s 3,0-litrskim bencinskim šestvaljnikom (varianta trofeo) s 420 kW/523 KM in kar 620 Nm navora, pa tudi z dvema izvedenkama 2,0-litrskega bencinskega štirivaljnika z 230 in 280 kW, ki bosta blaga hibrida. Vse variante bodo serijsko opremljene s 4x4 pogonom, cene pa še niso znane. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta