Prihodnje leto tudi francoska nišna športna znamka Alpine

Janez Kovačič Janez Kovačič
19.12.2021 01:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Že nekaj časa je naprodaj Renault Adriatic, skupina, ki združuje trge nekdanjih jugoslovanskih republik, tudi slovenskega. V nasprotju s pričakovanji, da bodo za slovenski del našli ustreznega kupca do konca leta, se doslej to še ni zgodilo.

Kljub temu pa francoska avtomobilska skupina Renault, ki je lastnica novomeškega Revoza, napoveduje nekaj novosti, zanimivih tudi za slovenski trg. Uradno se prihodnje leto pojavi nišna športna znamka Alpine, ki je letos povila novo izvedenko športnika A110. Podrobnosti še niso znane. Znano pa je, da ne bodo ponujali potniške verzije novega kangooja, pač pa zgolj njegovo dostavniško verzijo.

Se pa francoska skupina ne bo mogla, tako kot nekoč, pohvaliti z ugodnimi rezultati v okviru preskusnih trčenj pri EuroNCAP. Tam so električnemu zoeju dodelili nič (0) točk, zgoraj opisana električna dacia spring pa je dobila le eno zvezdico od petih možnih. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta