Slovenija kot Evropa: Padec v prodaji avtomobilov

Janez Kovačič Janez Kovačič
14.08.2019 05:49

Tako pri nas kot v Evropski uniji je bila polletna prodaja osebnih avtomobilov skromnejša, napovedi za drugo polovico leta pa tudi niso zelo obetavne

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vir: Sekcija uvoznikov avtomobilov pri GZS
Dacia sandero ni slovenski tržni prvak, toda v zadnjih šestih mesecih je bilo navdušenje nad tem avtomobilom več kot očitno. 
Toyota

Slovenija je pri prodaji osebnih avtomobilov (OA) povsem primerljiva z Evropsko unijo - vsaj ko gre za trend. V letošnjega pol leta je bil posel slabši kot v primerljivem lanskem obdobju, je pa evropski padec (3,1 odstotka) skoraj povsem primerljiv s slovenskim - minus 3,8 odstotka. In tudi napovedi za naslednjega pol leta niso posebej obetavne.
V letošnjih šestih mesecih je bilo v Sloveniji prodanih 41.122 osebnih avtomobilov, lani v tem času pa 42.763. Padec sedaj že ni več posebno presenečenje, je bil pa po prvih treh mesecih, saj se je zdelo, da bo letos prodaja vsaj na enaki ravni kot lani. Toda tudi EU je precej korigirala svoja pričakovanja, saj računa, da bo letošnja prodaja osebnih avtomobilov vsaj za odstotek skromnejša kot lani. Je pa zanimivo dogajanje v posameznih avtomobilskih razredih.

Vir: Sekcija uvoznikov avtomobilov pri GZS
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta