Toyota tudi s corollo cross

Janez Kovačič Janez Kovačič
16.07.2020 05:00

Japonska Toyota je s svojo hibridno strategijo, sprejeto pred več desetletji, nedvomno zadela v črno. Po drugi strani ima v svoji ponudbi številne avtomobile, ki so produkcijski prvaki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Toyota

Mednje spada tudi corolla, avto, za katerega velja, da je najbolje prodajano vozilo vseh časov, saj naj bi jih bila japonska avtomobilska hiša doslej zdelala oziroma prodala že več kot 48 milijonov.
Po novem pa bo corollina družina še nekaj večja, saj tovarna predstavlja športnoterensko izvedenko Corollo Cross. Ta hip je tako, da so jo predstavili le na Tajskem.
Corolla cross je narejena na osnovi oziroma platformi GA-C, v dolžino meri 446 centimetrov, medosne razdalje je 264 centimetrov, v prtljažnik (osnovna prostornina) gre za 487 litrov prtljage. Seveda bo avto na prodaj tako s hibridnim kot s klasičnim (bencinskim) pogonom. Kdaj se pripelje v Evropo, še ni znano, cene seveda tudi ne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta