Volkswagen se pogaja s potrošniško organizacijo

Janez Kovačič Janez Kovačič
08.01.2020 05:41

Nemški koncern Volkswagen (VW) je sporočil, da se je z zvezo nemških potrošniških organizacij začel pogovarjati o možnosti poravnave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Gre za tožbe, ki so jih številni nemški lastniki spornih vozil z dizelskim motorjem zaradi afere dieselgate začeli vlagati pri nemških sodiščih. Kot pravijo pri VW, je ta hip še prezgodaj napovedati izid pogajanj. Znano je, da je koncern doslej zaradi škandala s sporno programsko opremo, ki je prikazovala napačne podatke o vrednosti izpušnih plinov in posledično porabi, že plačal vsaj 30 milijard evrov odškodnin oziroma poravnav.
Večino tega denarja je plačal v ZDA, kjer se je z ameriškimi oblastmi pogodil za visoko kazen, hkrati pa lastnikom spornih vozil priznal odškodnine in druge oblike poravnave. Precej drugače se je nemški koncern obnašal v Evropi, kjer je tudi večina od spornih enajst milijonov vozil, in tudi to je eden izmed razlogov za tožbe.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta