Volkswagnovo električno vozilo ID.3 premierno na slovenskem trgu

Janez Kovačič Janez Kovačič
12.12.2019 05:28

Oznaka ima širši pomen, saj z ID.3 nemška avtomobilska korporacija začenja novo obdobje po hrošču in golfu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vinko Kernc

ID.3 je še v nekakšni embrionalni fazi, z dolžino konkurira golfu, na voljo pa bo v treh izvedbah moči oziroma zmogljivosti baterije, tremi različnimi dosegi ter s pogonom na zadnji kolesni par. Pri vseh nejasnostih, ki spremljajo pospešeno rojevanje električnih baterijskih vozil - koncern VW bo v njihov razvoj vložil megalomanskih enajst milijard evrov, do leta 2025 bo predstavil kar 20 novih električnih vozil, načrtuje pa izdelavo milijona teh vozil vsako leto - je nedvomno zanimiv podatek, da bo garancijska doba za baterijo ID.3 osem let ali 160 tisoč prevoženih kilometrov, v tem času pa zmogljivost baterije ne bo smela pasti pod 70 odstotkov.
Slovenski predstavnik VW je že prejel 140 prednaročil za ID.3, v prihodnjem letu naj bi jih dobavil nekako 400. Prve avtomobile (gre za omejeno serijo, first edition) bodo kupci dobili sredi poletja prihodnje leto, v osnovni izvedbi naj bi avto stal okoli 40 tisoč evrov, kupci pa lahko računajo na subvencijo 7500 evrov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta