Adrijina letalska šola v roke Petra Jambreka: Želijo postati največja letalska šola na svetu

Gr.G., STA
24.08.2020 17:16

Boštjan Jambrek je povedal, da bodo dokumentacijo za obnovitev certifikata vložili do konca avgusta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cruiser PS-28, stečaj, dražba, letalska šola Adria Airways
Stečajni Upravitelj Adria Airways Letalska Šola

Letalsko šolo Adrie Airways je kupil Inštitut za ustavno ureditev in človekove pravice, ki je v lasti pravnika in predsednika upravnega odbora Nove univerze Petra Jambreka. Kot je povedal za Finance, imajo velike načrte in želijo postati največja letalska šola na svetu. Poleg šolanja pilotov želijo ponujati tudi druga usposabljanja. Stečajni upravitelj letalske šole Blaž Poljanšek je kupca za njeno poslovno celoto, kamor sodijo certifikati, licence in priročniki za šolanje pilotov, našel v začetku julija. Inštitut za ustavno ureditev in človekove pravice jo je kupil za 7500 evrov, kolikor je bila izklicna cena na prvi javni dražbi.

Peter Jambrek

Načrtujejo razširjeno ponudbo šolanja

Napovedal je, da bo vodenje letalske šole prepustil sinu Boštjanu Jambreku. Poudaril je, da ne nameravajo ostati le pri šolanju pilotov, temveč razširiti ponudbo še na šolanje kabinskega osebja in tudi upravljavcev brezpilotnih letal. Šolo želijo kot pridruženo družbo povezati tudi z Novo univerzo, kjer nameravajo ponuditi s prometnim sektorjem povezan triletni dodiplomski program.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta