Ali Branko Čakarmiš res zapušča največjo zasebno medijsko hišo v državi?

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
28.06.2023 06:00

Poročanje o morebitnih spremembah v vodstvu Pro plusa je za Večer komentiral namestnik generalnega direktorja CME Dusan Svalek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Branko Čakarmiš se je na vodilno mesto Pro plusa zavihtel februarja lani.
Pro Plus

Kot strela z jasnega je v medijskem svetu zaokrožila novica, da naj bi Branko Čakarmiš s koncem leta zapustil mednarodno medijsko skupino CME, v okviru katere je trenutno generalni direktor Pro plusa, ki izdaja Pop TV, Kanal A in ostale tematske programe, najbolj obiskan spletni portal 24ur in videostoritve na zahtevo Voyo. Reporter je med drugim poročal, da naj bi bili češki lastniki že nekaj časa nezadovoljni z vodstvom Pro Plusa, saj da televizija naj ne bi prinašala pričakovanih finančnih dobičkov.

Spomnimo, konec lanskega leta je Čakarmiša na čelu CME Adria, ki združuje Pro plus in hrvaški RTL, zamenjala Stella Litou, ki je postala tudi predsednica uprave RTL Hrvaška. "Stella se pridružuje CME Adria z glavnim ciljem pospeševanja integracije in sinergijske strategije med Pro Plusom in RTL Hrvaška. V zadnjih letih je prevzela višje vodstvene pozicije pri Antenna Group v rodni Grčiji, kjer je bila generalna direktorica Ant1TV/Mak TV," so lani novembra sporočili s Pro plusa.

Informacije o odhodu Branka Čakarmiša s Pro plusa pa so v CME medtem že zanikali. "Branko Čakarmiš in Stella Litou sta odličen in usklajen tandem, vse ostaja tako, kot je, enako velja glede lokalne produkcije," je za Večer povedal namestnik generalnega direktorja CME Dusan Svalek. Sicer pa sta se na družbenih omrežjih odzvala tudi Čakarmiš in Litou. Slednja je novinarsko poročanje, da Čakarmiš zapušča CME in Pro plus, označila za "absurdne špekulacije", oba pa sta poudarila, da je njun odnos boljši kot kadarkoli doslej. 

Pro Plus

V Reporterju so med drugim poročali tudi, da želi CME optimizirati stroške televizij Pop TV in RTL z vzpostavitvijo skupne uprave in financ, zaradi česar naj bi se celotno vodstvo Pro plusa selilo v Zagreb, podobno pa naj bi se zgodilo tudi s produkcijo. In kako trenutno sploh poteka sodelovanje med Pro plusom in hrvaškim RTL-om? "Določene stvari združujemo, na primer playout, s katerim se predvaja program. Na RTL-u smo postavili Voyo, ki ga upravljamo iz Ljubljane, skupaj nastopamo na trgu, ko je treba. Nekaj delajo naši za njih in obratno, pri tehniki smo se povezali, skratka, iščejo se sinergije, kjer se lahko," smo neuradno izvedeli na Pro plusu, kjer pa so kakršnokoli združitev vodstev televizij in selitev v Zagreb zanikali. Ob tem velja spomniti, da je RTL v zadnjih letih slabo posloval, vselej je bil številka dve na hrvaškem televizijskem trgu, za Novo TV, medtem ko Pop TV še vedno drži medijski primat pri nas - oddaja 24ur je dolga leta najbolje gledana informativna vsebina na slovenskih televizijah, to velja tudi za nekatere resničnostne šove, medtem ko je portal 24ur najbolje obiskana spletna stran v državi. "Od nas se lahko samo učijo," je med drugim slišati na Kranjčevi.   

Spomnimo, Čakarmiš se je na vodilno mesto Pro plusa zavihtel februarja lani, ko se je s tega mesta poslovil Pavel Vrabec, ki je bil kar 26 let vpet v vodenje naše največje zasebne medijske družbe. Čakarmiš je programski direktor v Pro Plusu prvič postal leta 1995, vmes, leta 2003, si je našel nove medijske izzive, a se je že leta 2007 vrnil na Kranjčevo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta