Branko Čakarmiš postal predsednik uprave RTL Hrvaška. Kaj pa njegova funkcija generalnega direktorja Pro Plusa?

A.L.
01.06.2022 12:39

CME Media Enterprises B.V. (CME), ki je tudi lastnica medijske hiše Pro Plus, je danes objavila, da je po prejemu odobritve s strani hrvaškega regulatorja (AZTN) zaključila transakcijo za prevzem RTL Hrvaška.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pro Plus

Mesto predsednika uprave RTL Hrvaška je prevzel Branko Čakarmiš, generalni direktor medijske hiše Pro Plus. "Navdušeni smo, da se je RTL Hrvaška pridružila družini CME, s čimer širimo svojo prisotnost v regiji Adriatik, ki ponuja izjemen potencial rasti. Naši zvesti gledalci lahko pričakujejo povečano produkcijo lokalnih vsebin, izboljšano digitalno ponudbo in nadaljnjo predanost visokokakovostnemu in pluralnemu novinarstvu," je povedal Didier Stoessel, izvršni direktor CME za Hrvaško, Češko, Romunijo, Slovaško in Slovenijo.

Kdo bo novi izvršni podpredsednik hrvaškega poslovanja RTL Hrvaška?

V CME si želijo tesnega sodelovanja med RTL Hrvaška in Pro Plusom v Sloveniji, kar bi prineslo številne sinergije, predvsem na področjih digitalizacije in produkcije vsebin. Ambiciozni cilji so prinesli tudi spremembe v vodstveni strukturi. Branko Čakarmiš, generalni direktor medijske hiše Pro Plus, je postal predsednik uprave RTL Hrvaška in izvršni direktor regije Adriatik. Čakarmiš je pionir v produkciji televizijskih vsebin in kot generalni direktor Pro Plusa uspešno razvija medijsko hišo na področju vsebin in digitalnega razvoja. Še naprej bo opravljal funkcijo generalnega direktorja Pro Plusa, hkrati pa bo opravljal funkcijo predsednika uprave RTL Hrvaška.

Novi izvršni podpredsednik hrvaškega poslovanja RTL Hrvaška je postal Tonko WeissmannB, ki je v organizaciji od leta 2005 in je imel številne pomembne pravne in prodajne funkcije. Njegovo imenovanje pomeni za RTL Hrvaško kontinuiteto in stabilnost v pomembni tranzicijski fazi ter upravljanje prihodnje rasti z izboljšanimi vsebinami in digitalizacijo.

Christoph Mainusch je bil imenovan za predsednika nadzornega sveta RTL Hrvaška in bo v tej nadzorni vlogi ponudil svoje poznavanje televizijske industrije. "Nova vodstvena struktura odraža naš namen, da izkoristimo najboljše, kar RTL Hrvaška ponuja, in ga skupaj s Pro Plusom dvignemo na novo raven," dodaja Stoessel. CME ima v lasti 6 izdajateljev televizijskih programov v 6 državah srednje in vzhodne Evrope, ki obsegajo 42 kanalov in dosegajo skupno občinstvo 49 milijonov gledalcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta