Angelika Mlinar ni slovenska državljanka. Je lahko ministrica?

Vanessa Čokl Vanessa Čokl
19.11.2019 13:13

Neuspešno kandidatko stranke na evropskih volitvah Angeliko Mlinar bo SAB ponudil premierju Marjanu Šarcu za že drugič v tej vladi prazni sedež ministra za kohezijo, to je na tiskovni konferenci ob 14. uri potrdila predsednica stranke Alenka Bratušek. Toda, ali imata stranka in predvidena kandidatka problem?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Angelika Mlinar. 
Robert Balen

Zaenkrat še. Čeprav je zakon o vladi napisan tako, da državljanstva niti ne omenja niti zahteva. No, za vsak primer očitno bo Mlinarjeva zdaj zaprosila za slovensko državljanstvo. To je, ko je lansirala kandidatko za vlado, rekla Bratuškova.   
{twitter}https://twitter.com/ZanaVertacnik/status/1196776137671749633{/twitter}
Angelika Mlinar, hči slovenskih staršev, ki se čuti Slovenko, je avstrijska državljanka. "Nimam slovenskega državljanstva, ampak to zgolj zaradi tega, ker pač na splošno je po zakonodajah evropskih držav zelo redko, da imaš dvojno državljanstvo. Če bi bilo to možno, bi takoj vzela slovensko državljanstvo, in mislim, da bi imela kar dobre možnosti, da bi mi ga podelili," je izjavila pred časom. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta