Bi lahko Dravske elektrarne splavale po vodi?

Srečko Klapš Srečko Klapš
21.12.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bi lahko bile Dravske elektrarne "žrtev" termoelektrarniškega zapitka in napačnih odločitev pri terminskih prodajah električne energije? 
Bi lahko bile Dravske elektrarne "žrtev" termoelektrarniškega zapitka in napačnih odločitev pri terminskih prodajah električne energije? 
Sašo Bizjak
Po izdatni finančni injekciji, ki jo je Slovenski državni holding (SDH) vbrizgal za reševanje Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), težki 492 milijonov evrov, so se začela odpirati številna vprašanja, tudi preživetja zdravega hidroelektrarniškega dela holdinga. Morala pa bi se odpirati tudi vprašanja o odgovornosti, tako članov uprave kot tudi nadzornikov, ki, kot kaže, niso zadovoljivo opravili svoje naloge. Seveda za zdaj ostaja nedogovorjeno vprašanje, po kakšnih cenah so zagnani tržniki HSE kupovali električno energijo, namesto te, ki so jo prodali. Prav tako ne, za kakšno obdobje, in ali bodo morali v prihodnjem letu ponovno to kupovati na trgu - in po kakšnih cenah.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta