Bralec sprašuje, ali lahko z negativnim PCR testom zapusti regijo in odpotuje v tujino, na ministrstvu mu odgovarjajo ...

A.L.
18.12.2020 09:46
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Reuters

Na naše uredništvo se je obrnil bralec, ki že dlje časa neuspešno poskuša pridobiti odgovor na vprašanje, ali lahko z negativnim PCR testom zapusti svojo občino, regijo in odpotuje v drugo državo. Na ministrstvu za notranje zadeve konkretnega odgovora niso podali, kot pravijo, je "najprej treba upoštevati ukrepe iz odloka o omejitvi gibanja in zbiranja".

"Izjem za prehajanje med občinami je 13, negativni izvid testa ni med njimi." Na ministrstvu dodajajo, da v kolikor bralec živi v eni od statističnih regij z ugodno epidemiološko sliko, to so Gorenjska, Osrednjeslovenska, Obalno-kraška in Goriška regija, in ima naloženo aplikacijo #OstaniZdrav, potem lahko v okviru svoje regije prosto prehaja med občinami, prehajanje med regijami pa na tej podlagi ni možno.

Kako je z obiskom tuje države? "Glede pogojev za vstop v druge države se morate pozanimati pri pristojnih organih določene države. Lahko pa bralca usmerite na spletno stran, kjer so objavljene tudi informacije slovenskih veleposlaništev o pogojih vstopa v posamezne države," so sporočili z ministrstva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta