Bratuškova Toninu: Ko bi morali kaj povedati, so tiho, ko se oglasijo ...

Miha Raičevič
29.08.2021 09:40
Predsednica stranke SAB Alenka Bratušek se je odzvala na besede podpredsednika vlade in predsednika NSi Mateja Tonina o protivladnih protestnikih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alenka Bratušek in Matej Tonin, poleg njiju še člani NSi Jernej Vrtovec, Robert Ilc in Jernej Pavlič (fotografija je simbolična).
Robert Balen

V zapisu, ki ga je objavila na svojem Facebook profilu, je Alenka Bratušek uvodoma zapisala, da so protestni shodi osnovna oblika demokratične družbe in da so legitimno sredstvo za izražanje nezadovoljstva nad politiko in odločitvami vlade. 

Tisti, ki tega ne more sprejeti, ne bo mogel sodelovati z njeno stranko, nadaljuje. Zapisala pa je tudi, da se sama drži pravila, da izvoljeni politiki ne morejo sodelovati na protestih ali pa jih celo zlorabljati. "Saj smo bili izvoljeni, da probleme po najboljših močeh rešujemo v parlamentu," poudarja. 

"Če bi se tisti, ki se oglasijo samo, ko se protestniki ustavijo pred njihovo stranko, oglasili, ko se ruši pravna država, ko se ruši RTV, ko STA eno leto ne dobi plačila, ko se na dnevni ravni blati novinarje, ko se na tedenski ravni blati tuje politike in predsednike držav, bi imeli pravico tudi komentirati protestnike. Ko bi morali kaj povedati, so tiho, ko se oglasijo, bi bilo pa bolje, da bi bili tiho!" je zaključila svoj zapis. 

Tonin: Dokazujejo, da gredo lahko v svoji brezidejnosti in agresivnosti gredo še nižje

V petek so namreč protestniki v središču Ljubljane obiskali več sedežev strank in tam protestirali proti vladi, pri tem pa so bili tudi pred sedežem stranke, ki jo vodi Matej Tonin. "Vsakič dokazujejo, da gredo v svoji brezidejnosti in agresivnosti lahko še nižje," je komentiral njihov protest minister za obrambo in dodal, da so pročelje stranke polepili "s kljukastimi križi in totalitarnimi simboli"

"Odločno moramo reči, da je dovolj nasilja in samovolje glasne in brezobrazne manjšine. To ni politika NSi in to ni vizija Slovenije, ki jo gradimo v NSi," je še izpostavil Tonin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta