Cepljenje proti covidu-19 začenjajo tudi v Slovenski vojski

STA, A.L.
15.01.2021 13:41
Cepljenje proti covidu-19 danes začenjajo tudi v Slovenski vojski (SV). Najprej bodo cepili pripadnike posadk helikopterske nujne medicinske pomoči, pripadnike, ki se v kratkem odpravljajo na mednarodne operacije in misije, in pripadnike vojaške zdravstvene enote, je Slovenska vojska objavila na vladnih spletnih straneh.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Za vojsko je v začetni fazi na voljo 200 odmerkov cepiva, po pričakovanjih se bo cepljenje pripadnic in pripadnikov končalo do začetka poletja, so navedli.

Da bi SV ohranila zdravje in s tem zmogljivosti, je načelnik generalštaba Robert Glavaš ob začetku epidemije izdal ukaz, s katerim je odpovedal vsa nenujna usposabljanja. Ob strogem upoštevanju ukrepov za ohranjanje zdravja pa pripadnice in pripadniki izvajajo usposabljanja za delovanje v mednarodnih operacijah in misijah, usposabljanja sil za sodelovanje pri nadzoru državne meje ter usposabljanje sil v pripravljenosti.

Pripadnice in pripadniki SV so od začetka epidemije dejavno vključeni v napore za ohranjanje zdravja. Med drugim so poskrbeli za prevoze zaščitne opreme, za dezinfekcijo prostorov, pomagali pri urejanju novih zdravstvenih zmogljivosti, ljubljanski infekcijski kliniki pa v uporabo odstopili zabojnik z rentgenom, so še poudarili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta