Danes deževno, meja sneženja se bo spuščala, prihodnji teden pa sprememba vremena

A.L.
13.12.2023 08:17

Jutri se bo delno razjasnilo, več sonca bo v zahodnih, bolj oblačno pa v vzhodnih krajih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Sašo Bizjak

Danes bo oblačno, dopoldne bodo padavine zajele vso Slovenijo. Meja sneženja se bo počasi spuščala, proti večeru do nadmorske višine okoli 1000 m. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 12 °C, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (ARSO).

Ponoči bodo padavine slabele in do jutra od zahoda v večjem delu Slovenije ponehale, le ponekod v vzhodnih krajih bo zjutraj lahko še kakšna kaplja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v nekaterih alpskih dolinah malo pod 0, ob morju okoli 6 °C.

Jutri se bo delno razjasnilo, več sonca bo v zahodnih, bolj oblačno pa v vzhodnih krajih. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah precej megle ali nizke oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 11, na Primorskem do 14 °C.

V petek in soboto bo na Primorskem precej jasno, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost.

V soboto bo na Primorskem jasno z burjo, v notranjosti pa bo občasno več oblačnosti. Zjutraj bo predvsem v osrednji Sloveniji nekaj megle. Nekoliko hladneje bo, jutranje temperature bodo okoli ledišča, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem okoli 10 °C. V nadaljevanju bo prevladovalo precej jasno vreme, po nižinah bo pogosta megla. Krepil se bo temperaturni obrat. Postopno bo vsak dan topleje. Ob koncu obdobja pa se bo povečala verjetnost za padavine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta