"Disciplinski ukrepi so pripravljeni," sporočajo zaposleni na RTV Slovenija

B.P.
20.09.2022 14:52

Ne, nezadovoljna ni le "peščica" zaposlenih, kot to lažno prikazujejo posamezniki na vodilnih položajih, še poudarjajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Solidarnostna akcija v studiu TV-Dnevnika. 
RTV Slovenija

"Disciplinski ukrepi so pripravljeni! Ustvarjalci RTV-vsebin, ki so 24. avgusta in 5. septembra ob koncu televizijskega Dnevnika v studiu podprli šikanirane kolege, bodo opomine prejeli predvidoma še ta teden. Gre za nove, nedopustne pritiske vodstev RTV Slovenija in Televizije Slovenija na vse, ki opozarjajo na nevzdržne razmere zlasti v Informativnem programu TV Slovenija in MMC-ju, odsotnost komunikacije in nenehne profesionalne zdrse ter kršitve novinarske in uredniške avtonomije," lahko preberemo na spletni strani, na kateri kolektiv z javnega servisa javnost obvešča o zaostrenih razmerah na RTV Slovenija in pomenu javnega servisa za demokratično družbo.

Ob tem dodajajo, da je dan po solidarnostnem prihodu ustvarjalcev v studiu televizijskega Dnevnika, 6. septembra, vodstvo RTV Slovenija spisalo omalovažujoče sporočilo za javnost z opravičilom gledalcem: "V tem sporočilu (prek utečenega PR-kanala) so zapisali, da so se 'posamezniki povsem izenačili s skupino aktivistov pod vodstvom Ladislava Trohe, ki je lani septembra vdrla v studio javnega zavoda in na nedopusten način poskušala poseči v programski čas'."

Ne, nezadovoljna ni le "peščica" zaposlenih, kot to lažno prikazujejo posamezniki na vodilnih položajih, še poudarjajo. V kolektivu RTV SMO odločno zavračajo vse pritiske generalnega vodstva RTV Slovenija na zaposlene in sporočajo: "Ne bojimo se! Tukaj smo!"

Kot je znano, bodo novinarski sindikati Radiotelevizije Slovenija stavko, v kateri med drugim zahtevajo novinarsko avtonomijo, zaostrili. Celodnevna opozorilna stavka bo 26. septembra. Tako se je stavkovni odbor odločil zaradi vse težjih razmer na zavodu in neuspešnosti dozdajšnjih pogajanj, so zapisali v odboru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta