Do službene elektronske pošte ministrice Klampferjeve lahko dostopajo nepooblaščene osebe, policija že prejela prijavo

A.L., STA
21.02.2020 18:20

Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so danes dopoldne ugotovili, da do službene elektronske pošte ministrice, ki opravlja tekoče posle, Ksenije Klampfer lahko dostopajo številne nepooblaščene osebe, so poročanje Kanala A za STA potrdili na ministrstvu. Dogodek so že prijavili policiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Na policiji so potrdili, da so bili kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana danes obveščeni o sumu kaznivega dejanja napada na informacijski sistem v eni izmed državnih ustanov. Kriminalisti še intenzivno zbirajo obvestila in ugotavljajo okoliščine, več podatkov pa trenutno zaradi interesa preiskave ne morejo posredovati, so za STA pojasnili na policiji.
Spomnimo, da je ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v začetku februarja predsednika SMC Zdravka Počivalška obvestila, da izstopa iz stranke. Takrat je sporočila, da je njena odločitev posledica nestrinjanja z vodenjem stranke, še posebej v času po odstopu predsednika vlade.
Kot je dodala, je zanjo nesprejemljivo zdajšnje dogajanje, ko se SMC pogaja za vstop v desno vlado s popolnoma drugačno ideologijo. "Menim, da mora človek ostati zvest svojim vrednotam, predvsem pa samemu sebi. Za politika je to nujno in edino sprejemljivo," je zapisala v pismu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta