EXPO: Počivalšek v Dubaju prevzema slovenski paviljon

Srečko Klapš
25.01.2021 09:38
Paviljon je arhitekturno zamišljen kot lebdeča zelena oaza na vodni blazini in prikazuje slovensko modrost, inovativnost in energijo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenski paviljon na svetovni razstavi EXPO v Dubaju se razprostira na 1550 kvadratnih metrih v tematskem sklopu Trajnost.
STO

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je sinoči z delegacijo odpotoval Združene arabske emirate (ZAE), kjer bo do srede krepil gospodarsko sodelovanje med obema državama ter prevzel slovenski paviljon za svetovno razstavo EXPO 2020. Ta bi morala biti že lani, a so jo prireditelji zaradi pandemije koronavirusa prestavili na čas od 1. oktobra letos do 31. marca 2022.

Počivalšek se bo v prestolnici emiratov Abu Dabiju danes sestal z ministrom za industrijo in napredne tehnologije ZAE Sultanom bin Ahmad Sultan al Jaberjem. Pozno popoldne pa s predstavniki slovenskega gospodarstva, ki delujejo v Dubaju. Jutri se bo sešel še z ministrom za gospodarstvo Združenih arabskih emiratov Abdullom Bin Touqom Al Marrijem. Nato si bodo skupaj z ministrico za mednarodno sodelovanje in izvršno direktorico svetovne razstave EXPO 2020 Reem E. Al Hashimy ogledali slovenski paviljon ter enega izmed glavnih tematskih paviljonov imenovan "Terra", ki je posvečen trajnosti. V sredo pa se bo Počivalšek sestal še s predstavniki slovenskega podjetja Gorica, ki deluje v Dubaju. 

Slovenski paviljon stoji v tematskem sklopu Trajnost na 1550 kvadratnih metrov velikem razstavnem prostoru, v neposredni bližini enega od treh vhodov na prizorišče svetovne razstave. Idejno ga je zasnoval arhitekturni studio Magnet design, postavilo pa ga je podjetje Riko. Paviljon je arhitekturno zamišljen kot lebdeča zelena oaza na vodni blazini in prikazuje slovensko modrost, inovativnost in energijo. Zasnovan je kot pametno okolje in bo obiskovalcem omogočal virtualni obisk in doživetje Slovenije z uporabo naprednih digitalnih rešitev. Paviljon se razprostira v treh nadstropjih, pritličje  obiskovalcem ponuja vpogled v slovenske znanstvene, športne in kulturne dosežke, vpogled v izbrane slovenske izdelke široke potrošnje, zagotavlja pretočnost obiskovalcev in organizacijo različnih kulturno-umetniških prireditev in drugih dogodkov. V prvem nadstropju bodo obiskovalci spoznavali zeleno in 'pametno' Slovenijo s pomočjo digitalnih vsebin in bogate multimedijske predstavitve. Drugo nadstropje pa predstavlja slovensko gospodarstvo in bo namenjeno različnim predstavitvam dobrih praks, organizaciji okroglih miz in poslovnemu mreženju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta