(FOTO) Akcija zabetoniranja sredi Ljubljane: "Mladi smo preživljali sproščeno poletno popoldne ob vodi, ki ga nemarno prekinejo politiki"

A.L.
06.07.2021 18:13
"Na akciji smo prikazali, kako bo izgledala naša prihodnost v primeru sprejetja sprememb zakona o vodah."
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urša Rahne

Mladi za podnebno pravičnost so danes popoldne pred ljubljansko Mestno hišo izvedli performans akcijo "zabetonirani". Z njo so, pravijo, želeli opozoriti na prihajajoči referendum o zakonu o vodah ter dodatno mladi motivirati mlade, da se referenduma množično udeležijo.

Urša Rahne

"Na akciji smo prikazali, kako bo izgledala naša prihodnost v primeru sprejetja sprememb zakona o vodah. Mladi smo preživljali sproščeno poletno popoldne ob vodi (simbolično prikazana z bazenom), ki ga nemarno prekinejo politiki, ki nas želijo zabetonirati. Z akcijo smo želeli prikazati grožnjo, ki jo prinašajo spremembe zakona o vodah za prihodnost slovenskih voda, priobalnih pasov in nas, mladih," so sporočili iz društva Mladi za podnebno pravičnost (MZPP).

Urša Rahne

Cilj današnje akcije ni le simbolni prikaz prihodnosti mladih v Sloveniji, "kot nam ga slika politični razred, ampak tudi prikaz naše zaskrbljenosti in skupnega upora proti takšnim temnim političnim predlogom. Mladi nismo pripravljeni naših življenj prepustiti uničevalcem narave in ozkim profitnim interesom. Velikokrat nam mladim očitajo apatije, ko gre za aktualne politične teme, zato dokazujemo nasprotno in zato pozivamo vse mlade, da se nam pridružijo in se odpravijo na volišča". Pravijo, da ne pozivajo le mladih, pač pa vse, tudi starejše, delavke in delavce, da se množično udeležijo referenduma in pokažejo, da jim je mar.

Urša Rahne
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta