(FOTO) Kuhala je golaž, v jedi pa so se pojavili črvi. Kakšen je odziv direktorja Košakov in trgovine Hofer?

A.L.
15.12.2023 10:44

"Primer na podlagi prejetih informacij že preverja pristojni oddelek za zagotavljanje kakovosti. Od kupovalke smo prejeli fotografije, ne pa tudi vzorca izdelka."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Profimedia

Na družbenem omrežju Facebook se je pojavil zapis ženske, ki je kuhala golaž in med postopkom vanj dodala narezane goveje kocke, ki jih je kupila v Hoferju. Pričakalo jo je presenečenje, saj so se v jedi pojavili manjši črvi. "Torej, sploh še vemo, kaj jemo?" se sprašuje uporabnica in dodaja: "Očitno nas imajo potrošnike res za nore! Očitno je za nas itak vse že dobro, pa tudi črvi v mesu! Upam, da vam ne bo preveč slabo ob pogledu na fotografije!"

Vprašanja smo naslovili na Košake, ki proizvajajo omenjene goveje kocke, pa tudi na trgovino Hofer, ki izdelek prodaja. V slednji pojasnjujejo, da so o primeru bili obveščeni. "Gre za edino tovrstno reklamacijo izdelka, ki smo jo prejeli. Primer na podlagi prejetih informacij že preverja pristojni oddelek za zagotavljanje kakovosti. Od kupovalke smo prejeli fotografije, ne pa tudi vzorca izdelka. Na podlagi LOT-a izdelka goveje kocke je dobavitelj preveril vzporedne vzorce in morebitna odstopanja v kakovosti izdelka. Preverba dobavitelja ni pokazala nikakršnih odstopanj od pričakovane kakovosti izdelka, prav tako v tem času niti Hofer niti dobavitelj nista prejela nobenih drugih reklamacij."

Ob tem dodajajo, da v trgovinah Hofer za vsak kupljen izdelek zagotavljajo najobsežnejšo garancijo kakovosti. "Pri prehranskih izdelkih iz naše redne ali posebne ponudbe kupcem omogočamo menjavo izdelka brez predložitve računa - edini pogoj za menjavo je razpoložljivost izdelka v trgovini. Lahko pa kupec tudi vrne izdelek in ob predložitvi originalnega računa prejme povračilo kupnine."

Odzval se je direktor

Direktor Košakov Marko Žerak je za Večer pojasnil, da so bili o zapisu in fotografiji na družbenih omrežjih obveščeni s strani njihovega kupca, trgovske verige Hofer, pa tudi iz medijev. "Vsi naši izdelki so zdravstveno in higiensko neoporečni, to velja tako za sveže meso, kot tudi za predelane izdelke. V družbi Košaki TMI strogo spoštujemo vse predpise, kakor tudi dobro higiensko prakso, poleg tega imamo vpeljane tudi različne standarde kakovosti. Zaradi navedenega lahko zatrdimo, da se dogodek ni mogel zgoditi, vsaj ne tako, kot je bilo opisano v objavi kupca."

Žerak dodaja, da iz objavljenih fotografij niti ni jasno razvidno, ali gre res za tujek ali za kakšno drugo snov, "morda celo drugo sestavino jedi, ki jo je kupec želel pripraviti. Prav tako ni možno izključiti možnosti, da je domnevni tujek izviral iz katere druge sestavine jedi. Zaradi vsega navedenega lahko zatrdimo, da se prisotnost tovrstnih tujkov v kateremkoli živilu, ki ga proizvaja naše podjetje, ne more zgoditi".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta