(FOTO) Na Gruškovju popoldne koloni vozil v obe smeri. "Če se kaj zaplete, se bomo pač vrnili"

A.L., M.St., STA
05.07.2020 15:51

Na Gruškovju so potniki v osebnih vozilih za vstop v Slovenijo popoldne čakali kar dve uri in pol. Za izstop iz Slovenije pa je bila čakalna doba na Gruškovju do pol ure. Približno toliko je bila čakalna doba tudi za vstop ali izstop iz Slovenije na mejnem prehodu Jelšane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Odločili smo se, da gremo na počitnice. Negotovosti okoli virusa še dolgo ne bo konec. Vsa navodila, priporočila, ukrepe poznamo, pazljivi bomo. Če se kaj zaplete, se bomo pač vrnili," nam je razlagal možakar iz okolice Maribora, ki je na eni zadnjih bencinskih postaj pred Gruškovjem še dotočil gorivo. Dodal je še, da je "verjetno kje na kakšni samotni plaži pa ta hip tako ali tako bolj varno kot v mestih. Imamo plačano nastanitev, tako da dokazila o bivanju bodo, zato nekih težav ne pričakujemo".
Avstrijska turista na motorju sta se prav tako odločila, da ne glede na poslabšano epidemiološko sliko odrineta na pot. "Gneča? Pa saj bi bila tudi brez virusa. Tako pač je. Ko gre človek na dopust, lažje potrpi. Ker ve, da je na koncu nagrad," se nasmehne gospa iz Dunaja. "Brala sva, da se ustavljati v Sloveniji ni priporočljivo, da. A to je kar pretiravanje, se mi zdi. Spila sva kavo in se olajšala."

Tadej Regent
Tadej Regent
Tadej Regent
Tadej Regent
Tadej Regent
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta